Изберете страница

Стив Джобс ще получи паметник в National Garden of American Heroes

Стив Джобс ще бъде възпоменат в National Garden of American Heroes, след като името му се появи заедно със стотици други бележити фигури в изпълнителна заповед, подписана от президента Доналд Тръмп.

Според заповедта, подписана в понеделник, градината ще бъде построена в чест на “легендите от миналото на Америка”, а Джобс ще бъде удостоен със статуя в памет на жимота и работата си.

“Всеки човек е избран за въплащение на американския дух на дръзновение и предизвикателство, съвършенство и приключения, смелост и увереност, лоялност и любов. Удивлявайки света с чистата сила на техния пример, всеки един от тях е допринесъл и незаменим за благородната история на Америка, най-добрите глави от която тепърва предстоят” гласи текстът.

Сред другите имена в заповедта можем да срещнем Емили Дикинсън, Уолт Дисни, Арета Франклин, Джеси Оуенс, Майлс Дейвис, Роза Паркс, Никола Тесла, Джон Уейн, Мартин Лутър Кинг младши и някои бивши американски президенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This