Изберете страница

Стандартът WiFi 6E може да е ексклузивен само за Pro моделите iPhone 15

Стандартът WiFi 6E може да е ексклузивен само за Pro моделите iPhone 15, ако се вярва на изтекъл вътрешен документ на Apple, публикуван от Unknownz21. В него се съдържат диаграми на архитектурата на антената на iPhone 15, от които става ясно, че по-бързата спецификация ще е ограничена само до iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

Стандартните модели iPhone 15 носят друго обозначение и ще продължат да използват WiFi 6. Освен това документът очертава промените в дизайна на антената между iPhone 14 Pro и 15 Pro, а MacRumors твърди, че други документи също потвърждават, че WiFi 6E ще е само за Pro моделите в предстоящата серия.

Към момента WiFi 6E вече е добавен към някои продукти на Apple, но сред тях са само най-новите модели iPad Pro, Mac mini и MacBook Pro. До сега компанията не беше ограничавала новите WiFi стандарти само до Pro моделите си iPhone, но диференцияцията между устройствата продължава да се увеличава и такъв ход ще има симсъл от гледна точка на цената им.

WiFi 6E позволява на устройствата да се свързват с рутери и модеми, които също поддържат стандарта, но е по-нова технология и все още не е широко разпространена. WiFi 6E рутерите включват 6 GHz честотна лента в допълнение към 2.4 и 5 GHz, но за да я използвате ще имате нужда и от съответното устройство, което поддържа стандарта.

По-голямата честотна лента осигурява по-бързо скорости на свързване, по-ниска латентност и увеличен капацитет. WiFi 6E осигурява 1.2 GHz повече спектър в честотната лента от 6 GHz и може да поддържа гигабитово покритие на целия дом, мулти гигабитова свързаност за места и честотна лента за по-високи потоци данни, като тези, използвани за AR и VR изживявания.

Освен всечко това, документите, публикувани от източника свидетелстват, че моделите iPhone 15 Pro ще разполагат с по-бързия 3 nm чипсет A17 Bionic и ще имат плоски тактилни утони за звука и включване, както вече сме чували.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This