Изберете страница

Стандартът WiFi 6E може да е ексклузивен само за Pro моделите iPhone 15

Стандартът WiFi 6E може да е ексклузивен само за Pro моделите iPhone 15, ако се вярва на изтекъл вътрешен документ на Apple, публикуван от Unknownz21. В него се съдържат диаграми на архитектурата на антената на iPhone 15, от които става ясно, че по-бързата спецификация ще е ограничена само до iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

Стандартните модели iPhone 15 носят друго обозначение и ще продължат да използват WiFi 6. Освен това документът очертава промените в дизайна на антената между iPhone 14 Pro и 15 Pro, а MacRumors твърди, че други документи също потвърждават, че WiFi 6E ще е само за Pro моделите в предстоящата серия.

Към момента WiFi 6E вече е добавен към някои продукти на Apple, но сред тях са само най-новите модели iPad Pro, Mac mini и MacBook Pro. До сега компанията не беше ограничавала новите WiFi стандарти само до Pro моделите си iPhone, но диференцияцията между устройствата продължава да се увеличава и такъв ход ще има симсъл от гледна точка на цената им.

WiFi 6E позволява на устройствата да се свързват с рутери и модеми, които също поддържат стандарта, но е по-нова технология и все още не е широко разпространена. WiFi 6E рутерите включват 6 GHz честотна лента в допълнение към 2.4 и 5 GHz, но за да я използвате ще имате нужда и от съответното устройство, което поддържа стандарта.

По-голямата честотна лента осигурява по-бързо скорости на свързване, по-ниска латентност и увеличен капацитет. WiFi 6E осигурява 1.2 GHz повече спектър в честотната лента от 6 GHz и може да поддържа гигабитово покритие на целия дом, мулти гигабитова свързаност за места и честотна лента за по-високи потоци данни, като тези, използвани за AR и VR изживявания.

Освен всечко това, документите, публикувани от източника свидетелстват, че моделите iPhone 15 Pro ще разполагат с по-бързия 3 nm чипсет A17 Bionic и ще имат плоски тактилни утони за звука и включване, както вече сме чували.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This