Напоследък сякаш всеки нов телефон, задължително изпитва някакъв проблем, който засяга поне част от собствениците му. Производството на един смартфон е сложен процес и независимо от контрола за качество, винаги има шанс някои бройки да дадат дефект, след като вече са в ръцете на потребителите. Това се случи и с тези, които след дълго чакане се радват на новите функции на iPhone 7 Plus. 

Освен, че е най-бързият и мощен смартфон в света, iPhone 7 Plus предлага и нова двойна камера с оптично приближение и любимия на много потребители режим Portrait Mode. За съжаление преди няколко седмици собственици на новия флагман на Apple започнаха да се оплакват, че камерата на телефона „умира“. Като казваме умира, имаме предвид точно това – отваряйки приложението, засегнатите от проблема потребители виждат само черен екран.

След кратка проверка в интернет пространството се оказва, че във форумите на Reddit вече има подробна тема по въпроса и освен вече споменатия черен екран, те включват и оцветяване на изображението в зелено или лилаво, съобщения „Emergency iPhone needs to cool down” и загравяна не устройството.

Няма официално становище от страна на Apple по този въпрос, но тези потребители, които са се обърнали за съдействие към Apple Store съобщават, че засегнатите бройки ще бъдат заменени гаранционно. Ако случайно и при вас се появат тези симптомите, не се колебайте да се обърнете към оторизиан сервиз, защото най-вероятно се касае за хардуерен проблем!