Всички модели iPhone тази година, ще работят с Face ID, твърди анализаторът Амит Дарянани от RBC Capital, потвърждавайки по-ранните слухове, че Apple ще преустанови използването на Touch ID в полза на иновативната си система за лицево разпознаване, която дебютира с iPhone X.

Дарянани посочва също, че два от трите модела, които ще видим през септември, ще имат OLED екрани, като единият от тях ще е със среден размер, а останалите два – по-големи от всички до сега. В бележките си до инвеститорите, той твърди, че информацията му идва от източници по веригата за доставки на компоненти в Азия. Всъщност в един свой по-стар доклад, Дарянани обяви, че iPad Pro също ще получи Face ID и, за да се подготви за това, Apple вече е започнала производството на нужните 3D сензори, по-рано от очакваното.

Според бележките му, моделът с 6.1 инчов екран ще е LCD и ще представлява приблизително 50% от производството на iPhone. Преимството на Face ID е, че премахва необходимостта от сензор за пръстови отпечатъци, което позволява на екрана да покрива почти цялата предна част на устройството, така, ако единият OLED мадил тази година има 6.5 инчов дисплей, както се стъврид, то размерите му няма да са много по-големи от тези на iPhone 8 Plus.

Що се отнася до сравнително високата цена на iPhone X, един по-стар доклад твърди, че Apple ще се стреми да намали разходите си, което ще й позволи да свали и цената на следващото поколение смартфони. Така тази есен iPhone X ще струва 899 долара, iPhone X Plus – 999 долара, а цената на LCD варианта ще е между 649 и 749 долара, което е и причината Дарянанани да смята, че именно той ще представлява около 50% от продажбите на компанията.