Изберете страница

Смъртта на Touch ID е насрочена за тази есен

Всички модели iPhone тази година, ще работят с Face ID, твърди анализаторът Амит Дарянани от RBC Capital, потвърждавайки по-ранните слухове, че Apple ще преустанови използването на Touch ID в полза на иновативната си система за лицево разпознаване, която дебютира с iPhone X.

Дарянани посочва също, че два от трите модела, които ще видим през септември, ще имат OLED екрани, като единият от тях ще е със среден размер, а останалите два – по-големи от всички до сега. В бележките си до инвеститорите, той твърди, че информацията му идва от източници по веригата за доставки на компоненти в Азия. Всъщност в един свой по-стар доклад, Дарянани обяви, че iPad Pro също ще получи Face ID и, за да се подготви за това, Apple вече е започнала производството на нужните 3D сензори, по-рано от очакваното.

Според бележките му, моделът с 6.1 инчов екран ще е LCD и ще представлява приблизително 50% от производството на iPhone. Преимството на Face ID е, че премахва необходимостта от сензор за пръстови отпечатъци, което позволява на екрана да покрива почти цялата предна част на устройството, така, ако единият OLED мадил тази година има 6.5 инчов дисплей, както се стъврид, то размерите му няма да са много по-големи от тези на iPhone 8 Plus.

Що се отнася до сравнително високата цена на iPhone X, един по-стар доклад твърди, че Apple ще се стреми да намали разходите си, което ще й позволи да свали и цената на следващото поколение смартфони. Така тази есен iPhone X ще струва 899 долара, iPhone X Plus – 999 долара, а цената на LCD варианта ще е между 649 и 749 долара, което е и причината Дарянанани да смята, че именно той ще представлява около 50% от продажбите на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This