Изберете страница

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter за нова схема на именуване на iPhone от 2023 година.

Според източника, Apple ще представи следващата есен iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Ultra, чиято цена ще започва от 1199 долара. Това ще е със 100 долара повече от цената на iPhone 14 Pro Max в момента, а в замяна устройството ще предложи 8К видозапис.

Известният анализатор Минг-Чи Куо пък намеква, че само моделът Ultra в следващата серия iPhone 15, ще пристигне с перископен обектив с възможност за 5х до 6х увеличение и ще има до 3 – 4 часа по-дълъг живот на батерията.

Друг слух пък сочи, че всички модели от серията ще получат новата функция Dynamic Island, която превръща областта между двата отвора за предната камера и Face ID в интерактивна зона с множество функции. Очаква се Apple да използва тазгодишния 4 nm чип A16 Bionic в базовите модели iPhone 15 и 15 Plus, докато iPhone 15 Pro и 15 Ultra ще се захранват от новия 3 nm чип A17 Bionic.

Освен това серията iPhone 15 може би ще е и първата, която ще използва USB-C порт, вместо фирмения Lightning, но все пак тази промяна може да се отложи до серията iPhone 16. От друга страна новият iPhone 15 Ultra може да предложи и по-голям дисплей, но все още не се споменава конкретен размер.

Едно е ясно – ако всички тези слухове са верни, Apple ще продължи да диференцира базовите и Pro модели в серията си, като ще направи опит да увеличи интереса на потребителите към по-досъпните усторйства, чрез добавянето на Dynamic Island, но несъмнено звездата в серията ще е iPhone 15 Ultra, което ще се отрази и на цената му. До премиерата на iPhone 15 обаче има цяла година, така че можем да се съсредоточим върху новите модели iPhone 14, които тепърва навлизат на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This