Изберете Страница

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter за нова схема на именуване на iPhone от 2023 година.

Според източника, Apple ще представи следващата есен iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Ultra, чиято цена ще започва от 1199 долара. Това ще е със 100 долара повече от цената на iPhone 14 Pro Max в момента, а в замяна устройството ще предложи 8К видозапис.

Известният анализатор Минг-Чи Куо пък намеква, че само моделът Ultra в следващата серия iPhone 15, ще пристигне с перископен обектив с възможност за 5х до 6х увеличение и ще има до 3 – 4 часа по-дълъг живот на батерията.

Друг слух пък сочи, че всички модели от серията ще получат новата функция Dynamic Island, която превръща областта между двата отвора за предната камера и Face ID в интерактивна зона с множество функции. Очаква се Apple да използва тазгодишния 4 nm чип A16 Bionic в базовите модели iPhone 15 и 15 Plus, докато iPhone 15 Pro и 15 Ultra ще се захранват от новия 3 nm чип A17 Bionic.

Освен това серията iPhone 15 може би ще е и първата, която ще използва USB-C порт, вместо фирмения Lightning, но все пак тази промяна може да се отложи до серията iPhone 16. От друга страна новият iPhone 15 Ultra може да предложи и по-голям дисплей, но все още не се споменава конкретен размер.

Едно е ясно – ако всички тези слухове са верни, Apple ще продължи да диференцира базовите и Pro модели в серията си, като ще направи опит да увеличи интереса на потребителите към по-досъпните усторйства, чрез добавянето на Dynamic Island, но несъмнено звездата в серията ще е iPhone 15 Ultra, което ще се отрази и на цената му. До премиерата на iPhone 15 обаче има цяла година, така че можем да се съсредоточим върху новите модели iPhone 14, които тепърва навлизат на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This