Според нов доклад на анализатора Юн Джанг от Rosenblatt, следващото поколение на iPad Pro ще дойде без хоум бутон, като ще разчита на функцията за лицево разпознаване Face ID. Това едва ли е изненада, след като години наред Apple следва подобна конструктивна последователност при флагманските си устройства, а и наскоро открити кодове в бета версията на iOS 11.3 разкриха доказателства, сочещи към преработен iPad Pro с TrueDepth камера.

Що се отнася до времевия интервал, когато ще дебютира устройството, Джанг посочва, че това ще се случи преди края на юни тази година и можем да допуснем, че Apple ще го представи на своята ежегодна конференция за разработчици WWDC 2018.

Освен това в бележките си анализаторът посочва, че производството на iPad като цяло ще достигне 16 – 18 милиона устройства, като 6 – 8 милиона от тях вероятно ще са от новите модели с Face ID. Да, не случайно думата е „модели“, защото Джанг предполага, че устройството ще се произвежда в два размера – 10.5 и 12.9 инча. Една от забележителните функции на iPhone X, която таблетите няма да получат обаче е OLED екрана, тъй като това би оскъпило производството им и респективно крайната им цена, а и съществуват някои технологични пречки що се отнася да по-големите панели, които към момента биха попречили на Samsung да ги предостави на компанията. Така цената на новото поколение iPad Pro ще се увеличи, но не и драматично, прогнозира Джанг.