Нов доклад на бившият анализатор Джийн Мънстър, който между другото се слави с неточните си прогнози относно продуктите на Apple сочи, че новото поколение ТВ декодери на компанията ще поддържа 4К видео.

Много от вас може би ще кажат, че редица по-евтини аналози на пазара, вече предлагат тази възможност, но трябва да отбележим, че освен цената, голямо значине има и предлаганото съдържание, което е важно за потребителското усещане. Всъщност тези устройства имат достъп до едни и същи основни услуги като Netflix, Hulu, HBO Now и Slin TV, така че нужно ли е да платите 149 долара за удоволствието да притежавате Apple TV, когато можете да гледате същото само срещу 40-80 долара за Fire TV?

Apple ще трябва да отговори на този така важен въпрос, като се опита да намери начин да открои своите приложения от тези на конкурентите. В същото време доклад на Bloomberg сочи, че компанията наистина работи върху ново поколение декодер, което най-вероятно ще бъде представено още на WWDC 2017 от 5 до 9 юни. Статията посочва, че Apple тества поддръжката на 4К резолюция и „ново съдържание с по-ярки цветове“, като не става ясно какво точно означава това и може би се отнася до HDR, което в момента се поддържа от много нови HDTV и UHD модели телевизори. Все пак ще се наложи да изчакаме още малко, за да видим с какво ще ни изненада Apple по отношение на своята Apple TV.