Изберете Страница

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу.

Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93” дисплей, което означава близо 10% увеличение. Това вероятно ще стане и първият смарт часовник на Apple с размер на корпуса над 50 мм. Твърди се още, че той ще приеме технологията microLED за дисплея, което ще му осигури по-висока яркост, намалена консумация на енергия и подобрено съотношение на контраста, в сравнение с моделите с OLED панели. Не е ясно дали този модел е планиран за 2023 година.

Тайванската изследователска компания TrendForce съобщи, че технологията microLED може да позволи на Apple да предлага бъдещи продукти с “променящи играта продуктови иновации”, вариращи от сгъваеми модели iPhone до напълно прозрачни AR очила. Разходите за производството на microLED дисплеи в момента са високи, така че преходът на компанията към тази технология вероятно ще отнеме години.

Междувременно Apple точно завършва прехода си към OLED дисплеи, като първото такова устройство беше Apple Watch през 2015 година, а първите модели MacBook Air и iPad Pro с OLED панели се очакват през 2024 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This