Изберете страница

Следващите модели iPhone ще получат подобрена TrueDepth камера и Animoji

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че подобрена TrueDepth камера ще бъде внедрена в следващите модели iPhone, които ще видим през септември 2019 година. В бележките си към инвеститорите, анализаторът пише, че Apple ще увеличи изходната мощност на системата за лицево разпознаване на ултразвукова повърхност, излъчваща лазер (VCSEL), а подобренията ще намалят въздействието на невидимата инфрачервена светлина в околната среда и ще направят самата система по-точна.

В същия доклад се твърди още, че „time of flight“ ще бъде добавено към задната камерна система, като потенциално ще достигне и до iPad още през последното календарно тримесечие на следващата година, но Куо не очаква да види това подобрение в iPhone до втората половина на 2020 година.

„Тime of flight“ не само ще подобри обхвата на намирането на устройството, но ще има и възможност за по-голяма прецизност при графичното разполагане на AR, както и по-добро качество на снимките. По-добрият елемент ще изчисли колко време отнема сигнала, излъчен от iPhone да се върне обратно, което позволява много точни изчисления за отдалечеността на обекта от камерата. Това от своя страна увеличава прецизността при наслагванията и прави алгоритмите за фокусиране по-добри при дълбочина.

VCSEL е диод с лазер, излъчващ перпендикулярно от горната повърхност на устройството, а не с насочваща леща. Приложенията му включват оптични мишки и лазерни принтери, а при по-висока мощност, може да се използва за прецизни далекометри и картографи за текстура.

Понастоящем Apple използва VCSEL масиви за захранване на TrueDepth камерата и Face ID в последните си модели iPhone за съставяне на точкова проекция и 3D моделиране. Основният доставчик на VCSEL, Lcadem е основана през 2015 година компания, която твърди, че нейните продукти са включени в почти всички видове телекомуникации и центрове за данни, а главният й отговорник за качеството, Миша Розенберг е заемал пост на висш инженер в Apple между 1989 и 1994 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This