Изберете страница

Следващите модели iPhone ще получат подобрена TrueDepth камера и Animoji

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че подобрена TrueDepth камера ще бъде внедрена в следващите модели iPhone, които ще видим през септември 2019 година. В бележките си към инвеститорите, анализаторът пише, че Apple ще увеличи изходната мощност на системата за лицево разпознаване на ултразвукова повърхност, излъчваща лазер (VCSEL), а подобренията ще намалят въздействието на невидимата инфрачервена светлина в околната среда и ще направят самата система по-точна.

В същия доклад се твърди още, че „time of flight“ ще бъде добавено към задната камерна система, като потенциално ще достигне и до iPad още през последното календарно тримесечие на следващата година, но Куо не очаква да види това подобрение в iPhone до втората половина на 2020 година.

„Тime of flight“ не само ще подобри обхвата на намирането на устройството, но ще има и възможност за по-голяма прецизност при графичното разполагане на AR, както и по-добро качество на снимките. По-добрият елемент ще изчисли колко време отнема сигнала, излъчен от iPhone да се върне обратно, което позволява много точни изчисления за отдалечеността на обекта от камерата. Това от своя страна увеличава прецизността при наслагванията и прави алгоритмите за фокусиране по-добри при дълбочина.

VCSEL е диод с лазер, излъчващ перпендикулярно от горната повърхност на устройството, а не с насочваща леща. Приложенията му включват оптични мишки и лазерни принтери, а при по-висока мощност, може да се използва за прецизни далекометри и картографи за текстура.

Понастоящем Apple използва VCSEL масиви за захранване на TrueDepth камерата и Face ID в последните си модели iPhone за съставяне на точкова проекция и 3D моделиране. Основният доставчик на VCSEL, Lcadem е основана през 2015 година компания, която твърди, че нейните продукти са включени в почти всички видове телекомуникации и центрове за данни, а главният й отговорник за качеството, Миша Розенберг е заемал пост на висш инженер в Apple между 1989 и 1994 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This