Изберете Страница

„Скучният“ iPhone 7 открадна пазарен дял от Android

Преди премиерата на iPhone 7, а дори и след нея, се наслушахме на коментари за това, колко скучен е новия модел на Apple. Това най-вероятно се дължи на желанието на феновете да видят свеж нов дизайн, след двете години с iPhone 6 и 6s, но компанията така и не изпълни желанието им. Защо ли? Защото тя планира своята голяма изенада за тази година, когато празнува десетия юбилей на своя емблематичен смартфон и ще съсредоточи усилията си върху него.

Дали Apple направи грешка с това си решение?

Компанията все още не е обявила резултатите от продажбите си за последното тримесечие, но по данни на Kantar Worldpanel ComTech, новите й модели отново са хит на пазара.

Според данните, публикувани тази седмица от водещата компания за пазарни проучвания, iPhone e откраднал значителна част от пазарния дял на Android през периода на празничното пазаруване миналата година. От десетте пазара, обхванати от проучването, Apple отбелязва ръст в шест ключови области, спрямо същия перод на миналата година, а Android е увеличил своя дял само в четири региона.

В САЩ iPhone 7, iPhone 7 Plus и iPhone 6s са трите най-продавани смартфона през последното тримесечие, приключило в края на ноември. Според Kantar, тези три модела заедно отчитат 31.3% от всички продажби в страната, докато Galaxy S7 и S7 Edge са на четвърто и пето място, с 28.9% общо.

Като цяло, общия пазарен дял на смартфоните с iOS в САЩ се е повишил с 6.4% на годишна база до 43.5% през това тримесечие, докато този на Android е намалял с 5.1% до 55.3%.

iPhone се радва на големи продажби и в Обединеното кралство, където те са нарастнали с 9.1% до 48.3%, спрямо същия период на миналата година. Kantar посочва, че делът на Android смартфоните е намвалял с 1.8% до 49.6%. Подобни са резултатите и във Франция, Италия, Испания и целия европейски регион. Делът на операционната система на Google е нарастнал леко в Германия, Италия и Китай.

Това може би е достатъчно, за да прекрати спекулациите на тема колко скучен и непривлекателен е iPhone за поредна година, а изненадите от страна на Apple тепърва предстоят!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O'Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro. Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11”...

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Популярните слушалки AirPods Max на Apple са изправени пред редица ограничения на доставките. Според прогнозите на сайта на компанията, недостигът изглежда засяга всичките пет цветови варианта, а направените към момента поръчки може да пристигнат някъде между 7 и 14...

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Слуховете, че AR/VR очилата, върху които Apple работи, ще бъдат пуснати тази година, стават все по-настойчиви. Сега Bloomberg сподели малко информация за техния интерфейс, приложения и начин на работа. Очаква се очилата да имат интерфейс, подобен на iOS, който ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This