Изберете Страница

Скрита функция на iOS 10.3 ще направи живота на потребителите с 16GB iPhone по-лесен

След като в понеделник Apple пусна официалната версия на iOS 10.3, основните отзиви са, че с нея устройствата сякаш са по-бързи, но изглежда има и още нещо, скрито в самата система и това е възможността тя да използва по-малко памет, благодарение на новата файлова система APFS.

Така потребителите, избрали да закупят базовите модели с 16GB вградена памет, ще могат да се чувстват една идея по-спокойни по отношение на совбодното място в телефоните си.

Въпреки, че компанията най-сетне премахна тези модели от гамата си, заменяйки ги с 32GB версии, те все още са в употреба и собствениците им не рядко се сблъскват с проблема с недостатъчното място.

Като пример за ефекта след актуализацията можем да посочим снимката на колегите от Apple Insider, които са тествали 256 GB iPhone 7 Plus, който има над 40 000 снимки и повече от 200 инсталирани приложения. След ъпдейта можем да забележим, че свободното място в него се е увеличило значително – около 7.81 GB.

Всъщност това не означава, че ако имате 16 GB версия, също ще получите толкова, защото с колкото повече памет разполага устройството, толкова по-голяма е разликата след ъпдейта, но все пак вие ще имате около 1 GB свободно място повече от преди, което съвсем не е малко.

Причината за това, както вече споменахме, се крие в новата файлова ситема на Apple APFS, която замени използваната от 1998 година насам HFS+, и която всъщност прави актуализацията толкова важна. APFS управлява начина, по който се съхраняват файловете в iPhone и е оптимзирана за флаш памет, което очевидно е по-ефективно от гледна точка на консумианото от самата система и приложенията място.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This