Изберете страница

Скрита функция на iOS 10.3 ще направи живота на потребителите с 16GB iPhone по-лесен

След като в понеделник Apple пусна официалната версия на iOS 10.3, основните отзиви са, че с нея устройствата сякаш са по-бързи, но изглежда има и още нещо, скрито в самата система и това е възможността тя да използва по-малко памет, благодарение на новата файлова система APFS.

Така потребителите, избрали да закупят базовите модели с 16GB вградена памет, ще могат да се чувстват една идея по-спокойни по отношение на совбодното място в телефоните си.

Въпреки, че компанията най-сетне премахна тези модели от гамата си, заменяйки ги с 32GB версии, те все още са в употреба и собствениците им не рядко се сблъскват с проблема с недостатъчното място.

Като пример за ефекта след актуализацията можем да посочим снимката на колегите от Apple Insider, които са тествали 256 GB iPhone 7 Plus, който има над 40 000 снимки и повече от 200 инсталирани приложения. След ъпдейта можем да забележим, че свободното място в него се е увеличило значително – около 7.81 GB.

Всъщност това не означава, че ако имате 16 GB версия, също ще получите толкова, защото с колкото повече памет разполага устройството, толкова по-голяма е разликата след ъпдейта, но все пак вие ще имате около 1 GB свободно място повече от преди, което съвсем не е малко.

Причината за това, както вече споменахме, се крие в новата файлова ситема на Apple APFS, която замени използваната от 1998 година насам HFS+, и която всъщност прави актуализацията толкова важна. APFS управлява начина, по който се съхраняват файловете в iPhone и е оптимзирана за флаш памет, което очевидно е по-ефективно от гледна точка на консумианото от самата система и приложенията място.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This