Изберете Страница

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ.

Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в още няколко страни, които тази есен ще получат iPhone 15 само с поддръжка на eSIM. Списъкът им все още не е известен, но френски сайт твърди, че сред тях ще е Франция, което означава, че eSIM моделите могат да достигнат и други европейски пазари.

Apple твърди, че eSIM е по-сигурна от физическата SIM карта, тъй като е невъзможно да бъде премахната физически, когато устройството бъде откраднато. Освен това компанията добавя, че потребителят може да използва до 8 eSIM с едно устройство, елиминирайки риска от размяна на картите и пазейки ги в безопасност по време на пътуване.

Повечето производители на смартфони вече предлагат устройства с поддръжка на eSIM и поради това се спекулира, че доставките им се очаква да нарастнат с 15% тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This