Изберете страница

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ.

Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в още няколко страни, които тази есен ще получат iPhone 15 само с поддръжка на eSIM. Списъкът им все още не е известен, но френски сайт твърди, че сред тях ще е Франция, което означава, че eSIM моделите могат да достигнат и други европейски пазари.

Apple твърди, че eSIM е по-сигурна от физическата SIM карта, тъй като е невъзможно да бъде премахната физически, когато устройството бъде откраднато. Освен това компанията добавя, че потребителят може да използва до 8 eSIM с едно устройство, елиминирайки риска от размяна на картите и пазейки ги в безопасност по време на пътуване.

Повечето производители на смартфони вече предлагат устройства с поддръжка на eSIM и поради това се спекулира, че доставките им се очаква да нарастнат с 15% тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This