Изберете страница

Серията iPhone 12 представлява 63% от продажбите през тримесечието

Серията iPhone 12 представлява 63% от всички продажби на Apple през третото тримесечие на 2021 година, според Consumer Intelligence Research Partners. Това е малко по-малко от серията iPhone 11, която отбелязва 65% от продажбите през същия период.

Най-голям дял имат iPhone 12 Pro Max и iPhone 11 с по 23%, докато на другия полюс са iPhine Xr и iPhone 12 mini с по 5%.

CIRP твърди, че средно претеглената цена в Америка се е повишила до 869 долара през третото тримесечие, което е леко увеличение спрямо март, поради преминаването към по-скъпи модели. Въпреки, че потребителите на iPhone все още запазват настоящите си устройства за по-дълго, през 12-те месеза до юни, възрастта на вече “пенсионираните” устройства значително намалява за пръв път от 5 години насам.

Наблюдава се и увеличение на собствените операции на дребно на Apple. През юнското тримесечие 27% от продажбите са направени чрез онлайн магазина на компанията или Apple Store. Това е значително увеличение спрямо предишния връх от 21% през септември 2020 година.

Изследването на CIRP е базирано на проучвания на 500 американски клиента на компанията, които са закупили iPhone, iPad, Mac или Apple Watch между април и юни 2021 година. Това е малка извадка, но съвпада с други прогнози за тенденциите при продажбите на iPhone 12, включително и лошите очаквания за iPhone 12 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This