Изберете Страница

Серията iPhone 12 представлява 63% от продажбите през тримесечието

Серията iPhone 12 представлява 63% от всички продажби на Apple през третото тримесечие на 2021 година, според Consumer Intelligence Research Partners. Това е малко по-малко от серията iPhone 11, която отбелязва 65% от продажбите през същия период.

Най-голям дял имат iPhone 12 Pro Max и iPhone 11 с по 23%, докато на другия полюс са iPhine Xr и iPhone 12 mini с по 5%.

CIRP твърди, че средно претеглената цена в Америка се е повишила до 869 долара през третото тримесечие, което е леко увеличение спрямо март, поради преминаването към по-скъпи модели. Въпреки, че потребителите на iPhone все още запазват настоящите си устройства за по-дълго, през 12-те месеза до юни, възрастта на вече “пенсионираните” устройства значително намалява за пръв път от 5 години насам.

Наблюдава се и увеличение на собствените операции на дребно на Apple. През юнското тримесечие 27% от продажбите са направени чрез онлайн магазина на компанията или Apple Store. Това е значително увеличение спрямо предишния връх от 21% през септември 2020 година.

Изследването на CIRP е базирано на проучвания на 500 американски клиента на компанията, които са закупили iPhone, iPad, Mac или Apple Watch между април и юни 2021 година. Това е малка извадка, но съвпада с други прогнози за тенденциите при продажбите на iPhone 12, включително и лошите очаквания за iPhone 12 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This