Серията iPhone 12 представлява 63% от всички продажби на Apple през третото тримесечие на 2021 година, според Consumer Intelligence Research Partners. Това е малко по-малко от серията iPhone 11, която отбелязва 65% от продажбите през същия период.

Най-голям дял имат iPhone 12 Pro Max и iPhone 11 с по 23%, докато на другия полюс са iPhine Xr и iPhone 12 mini с по 5%.

CIRP твърди, че средно претеглената цена в Америка се е повишила до 869 долара през третото тримесечие, което е леко увеличение спрямо март, поради преминаването към по-скъпи модели. Въпреки, че потребителите на iPhone все още запазват настоящите си устройства за по-дълго, през 12-те месеза до юни, възрастта на вече “пенсионираните” устройства значително намалява за пръв път от 5 години насам.

Наблюдава се и увеличение на собствените операции на дребно на Apple. През юнското тримесечие 27% от продажбите са направени чрез онлайн магазина на компанията или Apple Store. Това е значително увеличение спрямо предишния връх от 21% през септември 2020 година.

Изследването на CIRP е базирано на проучвания на 500 американски клиента на компанията, които са закупили iPhone, iPad, Mac или Apple Watch между април и юни 2021 година. Това е малка извадка, но съвпада с други прогнози за тенденциите при продажбите на iPhone 12, включително и лошите очаквания за iPhone 12 mini.