Изберете страница

Серията iPhone 12 представлява 63% от продажбите през тримесечието

Серията iPhone 12 представлява 63% от всички продажби на Apple през третото тримесечие на 2021 година, според Consumer Intelligence Research Partners. Това е малко по-малко от серията iPhone 11, която отбелязва 65% от продажбите през същия период.

Най-голям дял имат iPhone 12 Pro Max и iPhone 11 с по 23%, докато на другия полюс са iPhine Xr и iPhone 12 mini с по 5%.

CIRP твърди, че средно претеглената цена в Америка се е повишила до 869 долара през третото тримесечие, което е леко увеличение спрямо март, поради преминаването към по-скъпи модели. Въпреки, че потребителите на iPhone все още запазват настоящите си устройства за по-дълго, през 12-те месеза до юни, възрастта на вече “пенсионираните” устройства значително намалява за пръв път от 5 години насам.

Наблюдава се и увеличение на собствените операции на дребно на Apple. През юнското тримесечие 27% от продажбите са направени чрез онлайн магазина на компанията или Apple Store. Това е значително увеличение спрямо предишния връх от 21% през септември 2020 година.

Изследването на CIRP е базирано на проучвания на 500 американски клиента на компанията, които са закупили iPhone, iPad, Mac или Apple Watch между април и юни 2021 година. Това е малка извадка, но съвпада с други прогнози за тенденциите при продажбите на iPhone 12, включително и лошите очаквания за iPhone 12 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This