Изберете Страница

Серията iPhone 12 представлява 63% от продажбите през тримесечието

Серията iPhone 12 представлява 63% от всички продажби на Apple през третото тримесечие на 2021 година, според Consumer Intelligence Research Partners. Това е малко по-малко от серията iPhone 11, която отбелязва 65% от продажбите през същия период.

Най-голям дял имат iPhone 12 Pro Max и iPhone 11 с по 23%, докато на другия полюс са iPhine Xr и iPhone 12 mini с по 5%.

CIRP твърди, че средно претеглената цена в Америка се е повишила до 869 долара през третото тримесечие, което е леко увеличение спрямо март, поради преминаването към по-скъпи модели. Въпреки, че потребителите на iPhone все още запазват настоящите си устройства за по-дълго, през 12-те месеза до юни, възрастта на вече “пенсионираните” устройства значително намалява за пръв път от 5 години насам.

Наблюдава се и увеличение на собствените операции на дребно на Apple. През юнското тримесечие 27% от продажбите са направени чрез онлайн магазина на компанията или Apple Store. Това е значително увеличение спрямо предишния връх от 21% през септември 2020 година.

Изследването на CIRP е базирано на проучвания на 500 американски клиента на компанията, които са закупили iPhone, iPad, Mac или Apple Watch между април и юни 2021 година. Това е малка извадка, но съвпада с други прогнози за тенденциите при продажбите на iPhone 12, включително и лошите очаквания за iPhone 12 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This