Слуховете, че Apple се готви да се включи в надпреварата при сгъваемите смартфони, се увеличават с всеки изминал месец. Последният от тях предполага, че компанията вече е решила какъв ще е основният дизайн на новото устройство, а информацията идва от Джон Просър и неговия канал Front Page Tech в YouTube:

Според Просър и неговите източници, Apple вече е решила сгъваемият iPhone да е с дизайн на мида, докато по-ранни слухове сочеха, че компанията работи върху две устройства, първото от които прилича на Galaxy Z Fold, а второто на Moto RAZR. Източниците на Просър не са сигурни защо Apple се е спряла върху този форм-фактор, може би тестовете за издръжливост на шарнира са наклонили везните в тази посока, или пък скорошното партньорство със Samsung, която ще произвежда сгъваемите панели за него.

Второто изтичане е още по-интересно, тъй като според него се очаква сгъваемият iPhone да се предлага в множество цветови опции, което ще го насочи към по-широка аудитория. Просър обаче вярва, че сгъваемият iPhone няма да пристигне през следващата година, както твърдяха някои източници, така че ще се наложи да изчакаме, за да видим дали е бил прав и за всичко останало.