Изберете Страница

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Според него, въпреки че всечки модели в серията ще са оборудвани с USB-C порт, скоростта на трансфер на стандартните ще е USB 2.0, същата като при Lightning порта.

Куо посочва, че скоростите на трансфер вероятно “ще се подобрят значително” при моделите iPhone 15 Pro с поддръжка на “поне” USB 3.2 или Thunderbolt 3. Така те ще могат да прехвърлят видео файлове и други файлове при по-висока скорост, което ще подобри значително потребителското изживяване.


USB 2.0 скоростите на трансфер са ограничени до 480 Mb/s, докато USB 3.2 поддържа скорости до 20 Gb/s, а Thunderbolt 3 поддържа до 40 Gb/s. Това ще направи разликата между стандартните и Pro модели iPhone 15 голяма.

Очаква се следващата година Apple да премине към USB-C в продуктовата си гама и първите iPhone с този порт да дебютират през септември, за да са съобразени с европейските разпоредби за единен стандарт на зареждане. Разбира се винаги може да се допусне и вариант компанията да представи модел iPhone изцяло без портове, за който се носят слухове отдавна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This