Изберете Страница

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Според него, въпреки че всечки модели в серията ще са оборудвани с USB-C порт, скоростта на трансфер на стандартните ще е USB 2.0, същата като при Lightning порта.

Куо посочва, че скоростите на трансфер вероятно “ще се подобрят значително” при моделите iPhone 15 Pro с поддръжка на “поне” USB 3.2 или Thunderbolt 3. Така те ще могат да прехвърлят видео файлове и други файлове при по-висока скорост, което ще подобри значително потребителското изживяване.


USB 2.0 скоростите на трансфер са ограничени до 480 Mb/s, докато USB 3.2 поддържа скорости до 20 Gb/s, а Thunderbolt 3 поддържа до 40 Gb/s. Това ще направи разликата между стандартните и Pro модели iPhone 15 голяма.

Очаква се следващата година Apple да премине към USB-C в продуктовата си гама и първите iPhone с този порт да дебютират през септември, за да са съобразени с европейските разпоредби за единен стандарт на зареждане. Разбира се винаги може да се допусне и вариант компанията да представи модел iPhone изцяло без портове, за който се носят слухове отдавна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This