Изберете страница

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C

Само моделите iPhone 15 Pro ще поддържат по-бърз трансфер на данни с USB-C, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Според него, въпреки че всечки модели в серията ще са оборудвани с USB-C порт, скоростта на трансфер на стандартните ще е USB 2.0, същата като при Lightning порта.

Куо посочва, че скоростите на трансфер вероятно “ще се подобрят значително” при моделите iPhone 15 Pro с поддръжка на “поне” USB 3.2 или Thunderbolt 3. Така те ще могат да прехвърлят видео файлове и други файлове при по-висока скорост, което ще подобри значително потребителското изживяване.


USB 2.0 скоростите на трансфер са ограничени до 480 Mb/s, докато USB 3.2 поддържа скорости до 20 Gb/s, а Thunderbolt 3 поддържа до 40 Gb/s. Това ще направи разликата между стандартните и Pro модели iPhone 15 голяма.

Очаква се следващата година Apple да премине към USB-C в продуктовата си гама и първите iPhone с този порт да дебютират през септември, за да са съобразени с европейските разпоредби за единен стандарт на зареждане. Разбира се винаги може да се допусне и вариант компанията да представи модел iPhone изцяло без портове, за който се носят слухове отдавна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This