Изберете Страница

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec.

Samsung ще използва материали М12 за дисплеите на двата Pro модела, които в момента се използват за тези на Galaxy S22+ и S22 Ultra и ще бъдат използвани за предстоящите Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. Тези материали са специфични за създаване на червени, сини и зелени пиксели, а усъвършенстването им може да доведе до по-добра производителност и ефективност на дисплея.

За двата базови модела iPhone 14 и 14 Max, доставчикът ще използва материали М11, за да се поддържат ниски разходите по производството на устройствата. В допълнение за тях ще се използват LTPS TFT OLED панели, които също са по-нисък клас от LTPO за Pro моделите, които са известни като ключова част от технологията ProMotion на Apple, която позволява 120 Hz променлива честота на опресняване.

Всичко това допълнително ще увеличи разликите между базовите и Pro модели iPhone 14, след като вече стана ясно, че първите ще използват стария процесор A15 Bionic на Apple, вместо новия А16, който ще е ексклузивен за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Двата по-скъпи модела ще се разделят и със своя ноч, в полза на два овални отвора на дисплея, съдържащи камерата и компонентите на Face ID. Единственото подобрение, което базовите варианти ще получат е увеличението на RAM паметта и това е част от новата стратегия на компанията за увеличаване популярността и продажбите на Pro моделите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This