Изберете Страница

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec.

Samsung ще използва материали М12 за дисплеите на двата Pro модела, които в момента се използват за тези на Galaxy S22+ и S22 Ultra и ще бъдат използвани за предстоящите Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. Тези материали са специфични за създаване на червени, сини и зелени пиксели, а усъвършенстването им може да доведе до по-добра производителност и ефективност на дисплея.

За двата базови модела iPhone 14 и 14 Max, доставчикът ще използва материали М11, за да се поддържат ниски разходите по производството на устройствата. В допълнение за тях ще се използват LTPS TFT OLED панели, които също са по-нисък клас от LTPO за Pro моделите, които са известни като ключова част от технологията ProMotion на Apple, която позволява 120 Hz променлива честота на опресняване.

Всичко това допълнително ще увеличи разликите между базовите и Pro модели iPhone 14, след като вече стана ясно, че първите ще използват стария процесор A15 Bionic на Apple, вместо новия А16, който ще е ексклузивен за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Двата по-скъпи модела ще се разделят и със своя ноч, в полза на два овални отвора на дисплея, съдържащи камерата и компонентите на Face ID. Единственото подобрение, което базовите варианти ще получат е увеличението на RAM паметта и това е част от новата стратегия на компанията за увеличаване популярността и продажбите на Pro моделите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This