Изберете Страница

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec.

Samsung ще използва материали М12 за дисплеите на двата Pro модела, които в момента се използват за тези на Galaxy S22+ и S22 Ultra и ще бъдат използвани за предстоящите Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. Тези материали са специфични за създаване на червени, сини и зелени пиксели, а усъвършенстването им може да доведе до по-добра производителност и ефективност на дисплея.

За двата базови модела iPhone 14 и 14 Max, доставчикът ще използва материали М11, за да се поддържат ниски разходите по производството на устройствата. В допълнение за тях ще се използват LTPS TFT OLED панели, които също са по-нисък клас от LTPO за Pro моделите, които са известни като ключова част от технологията ProMotion на Apple, която позволява 120 Hz променлива честота на опресняване.

Всичко това допълнително ще увеличи разликите между базовите и Pro модели iPhone 14, след като вече стана ясно, че първите ще използват стария процесор A15 Bionic на Apple, вместо новия А16, който ще е ексклузивен за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Двата по-скъпи модела ще се разделят и със своя ноч, в полза на два овални отвора на дисплея, съдържащи камерата и компонентите на Face ID. Единственото подобрение, което базовите варианти ще получат е увеличението на RAM паметта и това е част от новата стратегия на компанията за увеличаване популярността и продажбите на Pro моделите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This