Потребителите, които искат да закупят нов iPhone, се интересуват най-вече от по-високия клас модели iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, сочи ново проучване на JP Morgan. Това е добра новина за новата гама устройства на Apple.

Около 65% от настоящите потребители на iPhone посочват, че искат да закупят нов модел, докато 50% от потребителите на Android изявяват желание да преминат към iPhone. Тези статистически данни са глобални и интересното е, че интересът на потребителите е по-нисък в САЩ, отколкото във Великобритания и Китай.

Що се отнася до най-търсените функции на iPhone 13, 22% от анкетираните в САЩ цитират камерата, докато 19% посочват 5G и едва 16% се интересуват от производителността. Най-търсените функции се различават по региони, като във Великобритания 19% посочват, че винаги са надграждали, докато 18% посочват производителността като ключова характеристика. В Китай 22% цитират производителността, а 17% са привлечени от 5G.

Тези, които искат да преминат от Android към iPhone посочват производителността като основна причина да изоставят Android в САЩ и Канада. В Китай 25% от анкетираните казват, че причината за смяната е стар телефон, а 24% твърдят, че поризводителността е ключов фактор.

Сред анкетираните, които са заявили, че искат да закупят нов iPhone, по-голямата част – 54% – са посочили, че са избрали iPhone 13 Pro Max. Този процент е 43% за Великобритания и 47% за Китай. Интересното е, че сред потенциалните клиенти, които в момента използват Android, интересът е по-голям към iPhone 13 Pro, докато по-големият модел е на второ място.

Сред потенциалните купувачи на новите модели, които вече притежават iPhone, най-популярни са iPhone 11, iPhone 12, iPhone Xs и Xr. Тези, които планират да заменят своето Android устройство за iPhone в САЩ и Великобритания са почитатели на Samsung, а в Китай – на Huawei.

Що се отнася до приемането на Apple Watch Series 7, около 70% от потребителите искат да надстроят до нов модел, като 30% от тях са потеницални купувачи за пръв път. Потребителите посочват, че фитнеса и здравето са основните причини за избора им.

Проучването на JP Morgan се основава на въпросник, изпратен до 514 потребители в САЩ, Великобритания и Китай, като сред тях 201 притежават iPhone, докато 313 използват Android. Разделено по региони това включва 252 респонденти от САЩР 135 от Великобитания и 127 от Китай.