Изберете Страница

Проучване: iPhone 13 Pro моделите се радват на по-голям интерес от страна на потребителите

Потребителите, които искат да закупят нов iPhone, се интересуват най-вече от по-високия клас модели iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, сочи ново проучване на JP Morgan. Това е добра новина за новата гама устройства на Apple.

Около 65% от настоящите потребители на iPhone посочват, че искат да закупят нов модел, докато 50% от потребителите на Android изявяват желание да преминат към iPhone. Тези статистически данни са глобални и интересното е, че интересът на потребителите е по-нисък в САЩ, отколкото във Великобритания и Китай.

Що се отнася до най-търсените функции на iPhone 13, 22% от анкетираните в САЩ цитират камерата, докато 19% посочват 5G и едва 16% се интересуват от производителността. Най-търсените функции се различават по региони, като във Великобритания 19% посочват, че винаги са надграждали, докато 18% посочват производителността като ключова характеристика. В Китай 22% цитират производителността, а 17% са привлечени от 5G.

Тези, които искат да преминат от Android към iPhone посочват производителността като основна причина да изоставят Android в САЩ и Канада. В Китай 25% от анкетираните казват, че причината за смяната е стар телефон, а 24% твърдят, че поризводителността е ключов фактор.

Сред анкетираните, които са заявили, че искат да закупят нов iPhone, по-голямата част – 54% – са посочили, че са избрали iPhone 13 Pro Max. Този процент е 43% за Великобритания и 47% за Китай. Интересното е, че сред потенциалните клиенти, които в момента използват Android, интересът е по-голям към iPhone 13 Pro, докато по-големият модел е на второ място.

Сред потенциалните купувачи на новите модели, които вече притежават iPhone, най-популярни са iPhone 11, iPhone 12, iPhone Xs и Xr. Тези, които планират да заменят своето Android устройство за iPhone в САЩ и Великобритания са почитатели на Samsung, а в Китай – на Huawei.

Що се отнася до приемането на Apple Watch Series 7, около 70% от потребителите искат да надстроят до нов модел, като 30% от тях са потеницални купувачи за пръв път. Потребителите посочват, че фитнеса и здравето са основните причини за избора им.

Проучването на JP Morgan се основава на въпросник, изпратен до 514 потребители в САЩ, Великобритания и Китай, като сред тях 201 притежават iPhone, докато 313 използват Android. Разделено по региони това включва 252 респонденти от САЩР 135 от Великобитания и 127 от Китай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This