Изберете Страница

Проучване: iPhone 13 Pro моделите се радват на по-голям интерес от страна на потребителите

Потребителите, които искат да закупят нов iPhone, се интересуват най-вече от по-високия клас модели iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, сочи ново проучване на JP Morgan. Това е добра новина за новата гама устройства на Apple.

Около 65% от настоящите потребители на iPhone посочват, че искат да закупят нов модел, докато 50% от потребителите на Android изявяват желание да преминат към iPhone. Тези статистически данни са глобални и интересното е, че интересът на потребителите е по-нисък в САЩ, отколкото във Великобритания и Китай.

Що се отнася до най-търсените функции на iPhone 13, 22% от анкетираните в САЩ цитират камерата, докато 19% посочват 5G и едва 16% се интересуват от производителността. Най-търсените функции се различават по региони, като във Великобритания 19% посочват, че винаги са надграждали, докато 18% посочват производителността като ключова характеристика. В Китай 22% цитират производителността, а 17% са привлечени от 5G.

Тези, които искат да преминат от Android към iPhone посочват производителността като основна причина да изоставят Android в САЩ и Канада. В Китай 25% от анкетираните казват, че причината за смяната е стар телефон, а 24% твърдят, че поризводителността е ключов фактор.

Сред анкетираните, които са заявили, че искат да закупят нов iPhone, по-голямата част – 54% – са посочили, че са избрали iPhone 13 Pro Max. Този процент е 43% за Великобритания и 47% за Китай. Интересното е, че сред потенциалните клиенти, които в момента използват Android, интересът е по-голям към iPhone 13 Pro, докато по-големият модел е на второ място.

Сред потенциалните купувачи на новите модели, които вече притежават iPhone, най-популярни са iPhone 11, iPhone 12, iPhone Xs и Xr. Тези, които планират да заменят своето Android устройство за iPhone в САЩ и Великобритания са почитатели на Samsung, а в Китай – на Huawei.

Що се отнася до приемането на Apple Watch Series 7, около 70% от потребителите искат да надстроят до нов модел, като 30% от тях са потеницални купувачи за пръв път. Потребителите посочват, че фитнеса и здравето са основните причини за избора им.

Проучването на JP Morgan се основава на въпросник, изпратен до 514 потребители в САЩ, Великобритания и Китай, като сред тях 201 притежават iPhone, докато 313 използват Android. Разделено по региони това включва 252 респонденти от САЩР 135 от Великобитания и 127 от Китай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This