С наближаване на премиерата на новото поколение iPhone през септември, все повече любопитни подробности за него се появяват в интернет пространството. Вече знаем как ще изглежда iPhone XI отвън, а сега имаме възможност да хвърлим поглед и на някои вътрешни компоненти.
Изображенията бяха публикувани от SlashLeaks и сравняват платката на телефона с тази на iPhone X, XS и Xr, които всъщност изполват L-образна форма. Изтичането предоплага връщане към по-стандартен, правоъгълен дизайн и, въпреки че не се очакват големи визуални промени в шасито на следващото поколение смартфони на Apple, извън новия модул на камерата, изглежда вътрешните компоненти също ще бъдат засегнати.
Apple е преработила платката, за да позволи използването на по-голяма батерия и разбира се да направи място за новата, тройна камера, разположена в квадратна формация, която ще бъде позиционирана в дясната част на телефона, оставяйки максимално пространство за батерията от ляво.
Както вече знаете, анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че батерията на iPhone XI ще увеличи с 20% своя капацитет, докато тази на големия модел – само с 10%. Освен, че това би трябвало да гарантираповече издръжливост, ще осигури и поддържане на двупосочно безжично зареждане за AirPods или Apple Watch. Все пак всичо ще стане ясно след около два месеца, когато Apple представи официално iPhone XI в началото на септември.