Изберете страница

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай, след като целият индустриален парк в Джънджоу, където се намира фабриката на Foxconn, вече е блокиран.

По традиция в първите месеци след премирата на новите модели iPhone, доставките са недостатъчни, за да задоволят огромното търсене, особено у нас, но сега към този проблем се добавят и поредните локдауни в Китай. Вече беше съобщено, че фабриката на Foxconn в Джънджоу е засегната, но нов доклад твърди, че цялата икономическа зона, където тя се намира е блокирана. Този ход идва, след като местен губернатор настоя за по-строги мерки и ограничения на фона на продължаващата борба с COVID-19.

В социалните мрежи се появиха съобщения за бягащи от фабриката служители от страх да не бъдат заразени, след като са били принудени да работят по т.нар. “затворен цикъл”, като на практика живеят в кампуса. Според Wall Street Journal локдаунът е започнал по обяд на 2 ноември, в опит да се справи с “тежкото и сложно” разпространение на вируса, а губернаторът на Хенан Уанг Кай е обвил, че служителите трябва да работят, за да гарантират, че протоколите за COVID-19 се спазват. От своя страна Foxconn е увеличила бонусите в опит да гарантира, че работниците ще останат на местата си.

Серията iPhone 14 се продава от малко повече от месец, но недостигън на бройки от повечето модели и конфигурации продължава. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посочи, че компанията работи, за да улесни клиентите си при закупуването на нов iPhone, но продължаващата ситуация с COVID-19 в Китай ще допринесе за твърдото решение да се измести производствения капацитет извън страната.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This