Изберете страница

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай, след като целият индустриален парк в Джънджоу, където се намира фабриката на Foxconn, вече е блокиран.

По традиция в първите месеци след премирата на новите модели iPhone, доставките са недостатъчни, за да задоволят огромното търсене, особено у нас, но сега към този проблем се добавят и поредните локдауни в Китай. Вече беше съобщено, че фабриката на Foxconn в Джънджоу е засегната, но нов доклад твърди, че цялата икономическа зона, където тя се намира е блокирана. Този ход идва, след като местен губернатор настоя за по-строги мерки и ограничения на фона на продължаващата борба с COVID-19.

В социалните мрежи се появиха съобщения за бягащи от фабриката служители от страх да не бъдат заразени, след като са били принудени да работят по т.нар. “затворен цикъл”, като на практика живеят в кампуса. Според Wall Street Journal локдаунът е започнал по обяд на 2 ноември, в опит да се справи с “тежкото и сложно” разпространение на вируса, а губернаторът на Хенан Уанг Кай е обвил, че служителите трябва да работят, за да гарантират, че протоколите за COVID-19 се спазват. От своя страна Foxconn е увеличила бонусите в опит да гарантира, че работниците ще останат на местата си.

Серията iPhone 14 се продава от малко повече от месец, но недостигън на бройки от повечето модели и конфигурации продължава. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посочи, че компанията работи, за да улесни клиентите си при закупуването на нов iPhone, но продължаващата ситуация с COVID-19 в Китай ще допринесе за твърдото решение да се измести производствения капацитет извън страната.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This