Изберете Страница

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай, след като целият индустриален парк в Джънджоу, където се намира фабриката на Foxconn, вече е блокиран.

По традиция в първите месеци след премирата на новите модели iPhone, доставките са недостатъчни, за да задоволят огромното търсене, особено у нас, но сега към този проблем се добавят и поредните локдауни в Китай. Вече беше съобщено, че фабриката на Foxconn в Джънджоу е засегната, но нов доклад твърди, че цялата икономическа зона, където тя се намира е блокирана. Този ход идва, след като местен губернатор настоя за по-строги мерки и ограничения на фона на продължаващата борба с COVID-19.

В социалните мрежи се появиха съобщения за бягащи от фабриката служители от страх да не бъдат заразени, след като са били принудени да работят по т.нар. “затворен цикъл”, като на практика живеят в кампуса. Според Wall Street Journal локдаунът е започнал по обяд на 2 ноември, в опит да се справи с “тежкото и сложно” разпространение на вируса, а губернаторът на Хенан Уанг Кай е обвил, че служителите трябва да работят, за да гарантират, че протоколите за COVID-19 се спазват. От своя страна Foxconn е увеличила бонусите в опит да гарантира, че работниците ще останат на местата си.

Серията iPhone 14 се продава от малко повече от месец, но недостигън на бройки от повечето модели и конфигурации продължава. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посочи, че компанията работи, за да улесни клиентите си при закупуването на нов iPhone, но продължаващата ситуация с COVID-19 в Китай ще допринесе за твърдото решение да се измести производствения капацитет извън страната.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This