Изберете Страница

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай

Производството на iPhone 14 е застрашено от нови локдауни в Китай, след като целият индустриален парк в Джънджоу, където се намира фабриката на Foxconn, вече е блокиран.

По традиция в първите месеци след премирата на новите модели iPhone, доставките са недостатъчни, за да задоволят огромното търсене, особено у нас, но сега към този проблем се добавят и поредните локдауни в Китай. Вече беше съобщено, че фабриката на Foxconn в Джънджоу е засегната, но нов доклад твърди, че цялата икономическа зона, където тя се намира е блокирана. Този ход идва, след като местен губернатор настоя за по-строги мерки и ограничения на фона на продължаващата борба с COVID-19.

В социалните мрежи се появиха съобщения за бягащи от фабриката служители от страх да не бъдат заразени, след като са били принудени да работят по т.нар. “затворен цикъл”, като на практика живеят в кампуса. Според Wall Street Journal локдаунът е започнал по обяд на 2 ноември, в опит да се справи с “тежкото и сложно” разпространение на вируса, а губернаторът на Хенан Уанг Кай е обвил, че служителите трябва да работят, за да гарантират, че протоколите за COVID-19 се спазват. От своя страна Foxconn е увеличила бонусите в опит да гарантира, че работниците ще останат на местата си.

Серията iPhone 14 се продава от малко повече от месец, но недостигън на бройки от повечето модели и конфигурации продължава. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посочи, че компанията работи, за да улесни клиентите си при закупуването на нов iPhone, но продължаващата ситуация с COVID-19 в Китай ще допринесе за твърдото решение да се измести производствения капацитет извън страната.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This