Изберете страница

Производството на iPhone 12 mini е прекратено поради относително ниски продажби

След множеството слухове, че iPhone 12 mini не се радва на добри продажби, поне спрямо останалите модели от серията, тайванската изследователска фирма TrendForce сега обяви, че производството на устройството вече е прекратено.

Според TrendForce iPhone 12 mini е бил спрян по-рано през второто тримесечие на 2021 година, което предполага, че Apple ще се съсредоточи върху продажбите на наличните бройки, без да произвежда нови устройства.

Пуснатият на пазара през октомври миналата година iPhone 12 mini разполага с 5.4 инчов дисплей и е насочен към феновете на марката, които предпочитат компактния форм-фактор. Цената му в САЩ започва от 699 долара.

Въпреки, че производството на устройството е спряно, то все още е достъпно на Apple.com без забележими забавяния в доставките. iPhone 12 mini се предлага в шест цвята, включително и новата лилава опция, която се продава от края на април.

Все още се очаква компанията да представи iPhone 13 mini по-късно тази година, но слуховете предполагат, че 5.4 инчовият модел ще бъде спрян окончателно през 2022 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This