Изберете Страница

Производството на iPhone 12 mini е прекратено поради относително ниски продажби

След множеството слухове, че iPhone 12 mini не се радва на добри продажби, поне спрямо останалите модели от серията, тайванската изследователска фирма TrendForce сега обяви, че производството на устройството вече е прекратено.

Според TrendForce iPhone 12 mini е бил спрян по-рано през второто тримесечие на 2021 година, което предполага, че Apple ще се съсредоточи върху продажбите на наличните бройки, без да произвежда нови устройства.

Пуснатият на пазара през октомври миналата година iPhone 12 mini разполага с 5.4 инчов дисплей и е насочен към феновете на марката, които предпочитат компактния форм-фактор. Цената му в САЩ започва от 699 долара.

Въпреки, че производството на устройството е спряно, то все още е достъпно на Apple.com без забележими забавяния в доставките. iPhone 12 mini се предлага в шест цвята, включително и новата лилава опция, която се продава от края на април.

Все още се очаква компанията да представи iPhone 13 mini по-късно тази година, но слуховете предполагат, че 5.4 инчовият модел ще бъде спрян окончателно през 2022 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This