След множеството слухове, че iPhone 12 mini не се радва на добри продажби, поне спрямо останалите модели от серията, тайванската изследователска фирма TrendForce сега обяви, че производството на устройството вече е прекратено.

Според TrendForce iPhone 12 mini е бил спрян по-рано през второто тримесечие на 2021 година, което предполага, че Apple ще се съсредоточи върху продажбите на наличните бройки, без да произвежда нови устройства.

Пуснатият на пазара през октомври миналата година iPhone 12 mini разполага с 5.4 инчов дисплей и е насочен към феновете на марката, които предпочитат компактния форм-фактор. Цената му в САЩ започва от 699 долара.

Въпреки, че производството на устройството е спряно, то все още е достъпно на Apple.com без забележими забавяния в доставките. iPhone 12 mini се предлага в шест цвята, включително и новата лилава опция, която се продава от края на април.

Все още се очаква компанията да представи iPhone 13 mini по-късно тази година, но слуховете предполагат, че 5.4 инчовият модел ще бъде спрян окончателно през 2022 година.