Изберете страница

Продажбите на iPhone 14 Plus са по-ниски от очакваното

По-малко от седмица, след като iPhone 14 Plus излезе на пазара, DigiTimes твърди, че продажбите му са по-ниски от очакваното. Докладът се базира на източници, пожелали анонимност, които посочват, че въпреки разликите в продажбите между Pro и базовите модели iPhone 14, общите доставки вероятно ще са приблизително равни на миналогодишните.

Ако продажбите на iPhone 14 и 14 Plus останат непроменени в близко бъдеще, Apple може да намали поръчките си за тях. А ако това намаление е агресивно, то доставките на серията iPhone 14 до края на годината може дори да спаднат, в сравнение с тези на iPhone 13 миналата година. Твърди се, че Apple планира да произведе около 90 милиона устройства iPhone през втората половина на 2022 година, но цифрата може да спадне до 80 милиона поради слабото търсене.

Тази информация отразява множество доклади, които предполагат, че iPhone 14 и 14 Plus не отговарят на очакванията на компанията за продажби. Малко след пускането им на пазара, известният анализатор Минг-Чи Куо каза, че търсенето на двете устройства е слабо, с по-лоши резултати при предварителните поръчки от третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Куо стигна до там, че заяви, че стратегията на Apple за продуктово сегментиране на стандартните модели се проваля тази година и се смята, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на двете устройства.

Анализаторът Рос Йънг посочи, че поръчките за дисплеи на iPhone 14 са намалели с 38% в сравнение с iPhone 13 по същото време миналата година, а iPhone 14 и 14 Plus губят стойността си на пазара за препродажба два пъти по-бързо от миналогодишните iPhone 13 и 13 mini.

От друга страна, според съобщенията iPhone 14 Pro и 14 Pro Max продължават да се радват на голямо търсене. Смята се, че Apple е намалила производството на базовите модели в серията, за да увеличи оставките на двата Pro варианта, което се вижда и от увеличените доставки на компоненти за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This