Изберете Страница

Продажбите на iPhone 14 Plus са по-ниски от очакваното

По-малко от седмица, след като iPhone 14 Plus излезе на пазара, DigiTimes твърди, че продажбите му са по-ниски от очакваното. Докладът се базира на източници, пожелали анонимност, които посочват, че въпреки разликите в продажбите между Pro и базовите модели iPhone 14, общите доставки вероятно ще са приблизително равни на миналогодишните.

Ако продажбите на iPhone 14 и 14 Plus останат непроменени в близко бъдеще, Apple може да намали поръчките си за тях. А ако това намаление е агресивно, то доставките на серията iPhone 14 до края на годината може дори да спаднат, в сравнение с тези на iPhone 13 миналата година. Твърди се, че Apple планира да произведе около 90 милиона устройства iPhone през втората половина на 2022 година, но цифрата може да спадне до 80 милиона поради слабото търсене.

Тази информация отразява множество доклади, които предполагат, че iPhone 14 и 14 Plus не отговарят на очакванията на компанията за продажби. Малко след пускането им на пазара, известният анализатор Минг-Чи Куо каза, че търсенето на двете устройства е слабо, с по-лоши резултати при предварителните поръчки от третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Куо стигна до там, че заяви, че стратегията на Apple за продуктово сегментиране на стандартните модели се проваля тази година и се смята, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на двете устройства.

Анализаторът Рос Йънг посочи, че поръчките за дисплеи на iPhone 14 са намалели с 38% в сравнение с iPhone 13 по същото време миналата година, а iPhone 14 и 14 Plus губят стойността си на пазара за препродажба два пъти по-бързо от миналогодишните iPhone 13 и 13 mini.

От друга страна, според съобщенията iPhone 14 Pro и 14 Pro Max продължават да се радват на голямо търсене. Смята се, че Apple е намалила производството на базовите модели в серията, за да увеличи оставките на двата Pro варианта, което се вижда и от увеличените доставки на компоненти за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This