Изберете Страница

Продажбите на iPhone 14 Plus са по-ниски от очакваното

По-малко от седмица, след като iPhone 14 Plus излезе на пазара, DigiTimes твърди, че продажбите му са по-ниски от очакваното. Докладът се базира на източници, пожелали анонимност, които посочват, че въпреки разликите в продажбите между Pro и базовите модели iPhone 14, общите доставки вероятно ще са приблизително равни на миналогодишните.

Ако продажбите на iPhone 14 и 14 Plus останат непроменени в близко бъдеще, Apple може да намали поръчките си за тях. А ако това намаление е агресивно, то доставките на серията iPhone 14 до края на годината може дори да спаднат, в сравнение с тези на iPhone 13 миналата година. Твърди се, че Apple планира да произведе около 90 милиона устройства iPhone през втората половина на 2022 година, но цифрата може да спадне до 80 милиона поради слабото търсене.

Тази информация отразява множество доклади, които предполагат, че iPhone 14 и 14 Plus не отговарят на очакванията на компанията за продажби. Малко след пускането им на пазара, известният анализатор Минг-Чи Куо каза, че търсенето на двете устройства е слабо, с по-лоши резултати при предварителните поръчки от третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Куо стигна до там, че заяви, че стратегията на Apple за продуктово сегментиране на стандартните модели се проваля тази година и се смята, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на двете устройства.

Анализаторът Рос Йънг посочи, че поръчките за дисплеи на iPhone 14 са намалели с 38% в сравнение с iPhone 13 по същото време миналата година, а iPhone 14 и 14 Plus губят стойността си на пазара за препродажба два пъти по-бързо от миналогодишните iPhone 13 и 13 mini.

От друга страна, според съобщенията iPhone 14 Pro и 14 Pro Max продължават да се радват на голямо търсене. Смята се, че Apple е намалила производството на базовите модели в серията, за да увеличи оставките на двата Pro варианта, което се вижда и от увеличените доставки на компоненти за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This