Изберете страница

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата.

Първоначално се спекулираше, че причината за прегряванията са предизвикателствата пред TSMC при производството на големия обем чипове по поръчка на Apple, като се предполагаше, че гигантът е бил принуден да се задоволи с по-ниското им качество за тазгодишните си Pro модели. Куо обаче опроверга тези слухове, посочвайки че проблемите произлизат от различни източници.

Според анализатора, “основната причина за проблеми с прегряването е по-вероятно компромис в дизайна на охладителната система, направен за постигане на по-малко тегло, като например намаление на площта за разсейване на топлината и използването на титаниева рамка, което се отразява негативно на термилната ефективност”.

С две думи това може би означава, че Apple е направила компромис в дизайна на термичната система, за да предотврати свръхтегло да двата Pro модела. Куо прогнозира, че компанията ще се справи с проблема чрез софтуерна актуализация, което обаче може да доведе до друг компромис с потенциалното намаляване на производителността на чипа A17 Pro, за да може да се поддържа температурата под контрол.

Анализаторът предупреждава, че ако Apple не успее да се справи ефективно спрегряването, това може да се отрази отрицателно на продажбите на двата Pro модела, но по-интересното е как такъв проблем е успял да се изплъзне от контрол по време на тестовете на прототипите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This