Изберете Страница

Премахнатите от Apple Arcade игри, няма да са достъпни в услугата

Apple наскоро добави раздел “Leaving Arcade Soon” в своята услуга Apple Arcade, който подсеща потребителите, че около 15 игри скоро ще бъдат премахнати. Компанията не предоставя подробности защо тези заглавия напускат Apple Arcade или какво ще се случи с вече изтеглените игри, но MacRumors добавя подробности, позовавайки се на свой източник.

Когато Apple Arcade стартира за пръв път, Apple подписа тригодишни договори с редица разработчици, който осигури фиксирано плащане и текущи възнаграждения. Споразуменията обаче вече изтичат и компанията явно е решила да не поднови някои от тях. Много от игрите, които ще бъдат премахнати от Apple Arcade са стартиращи заглавия, или са добавени в услугата веднага след пускането й.

Разработчиците запазват правата си върху игрите и могат да ги пуснат отново в App Store, или в други платформи, но щом те веднъж са премахнати от Apple Arcade, няма да бъдат достъпни в гейминг услугата. Това означава, че абонатите й могат да ги изтеглят отново, но все още не е ясно дали ще могат да запазят напредъка си във вече прехвърлените версии, което изцяло зависи от решението на разработчиците за поддръжка и трансфер на данните.

Сред отпадащите заглавия са Apple Arcade‌, включват Spelldrifter, Projection: First Light, Lifeslide, EarthNight, Cardpocalypse, Dead End Job и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This