Изберете Страница

Премахнатите от Apple Arcade игри, няма да са достъпни в услугата

Apple наскоро добави раздел “Leaving Arcade Soon” в своята услуга Apple Arcade, който подсеща потребителите, че около 15 игри скоро ще бъдат премахнати. Компанията не предоставя подробности защо тези заглавия напускат Apple Arcade или какво ще се случи с вече изтеглените игри, но MacRumors добавя подробности, позовавайки се на свой източник.

Когато Apple Arcade стартира за пръв път, Apple подписа тригодишни договори с редица разработчици, който осигури фиксирано плащане и текущи възнаграждения. Споразуменията обаче вече изтичат и компанията явно е решила да не поднови някои от тях. Много от игрите, които ще бъдат премахнати от Apple Arcade са стартиращи заглавия, или са добавени в услугата веднага след пускането й.

Разработчиците запазват правата си върху игрите и могат да ги пуснат отново в App Store, или в други платформи, но щом те веднъж са премахнати от Apple Arcade, няма да бъдат достъпни в гейминг услугата. Това означава, че абонатите й могат да ги изтеглят отново, но все още не е ясно дали ще могат да запазят напредъка си във вече прехвърлените версии, което изцяло зависи от решението на разработчиците за поддръжка и трансфер на данните.

Сред отпадащите заглавия са Apple Arcade‌, включват Spelldrifter, Projection: First Light, Lifeslide, EarthNight, Cardpocalypse, Dead End Job и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This