Изберете страница

Премахнатите от Apple Arcade игри, няма да са достъпни в услугата

Apple наскоро добави раздел “Leaving Arcade Soon” в своята услуга Apple Arcade, който подсеща потребителите, че около 15 игри скоро ще бъдат премахнати. Компанията не предоставя подробности защо тези заглавия напускат Apple Arcade или какво ще се случи с вече изтеглените игри, но MacRumors добавя подробности, позовавайки се на свой източник.

Когато Apple Arcade стартира за пръв път, Apple подписа тригодишни договори с редица разработчици, който осигури фиксирано плащане и текущи възнаграждения. Споразуменията обаче вече изтичат и компанията явно е решила да не поднови някои от тях. Много от игрите, които ще бъдат премахнати от Apple Arcade са стартиращи заглавия, или са добавени в услугата веднага след пускането й.

Разработчиците запазват правата си върху игрите и могат да ги пуснат отново в App Store, или в други платформи, но щом те веднъж са премахнати от Apple Arcade, няма да бъдат достъпни в гейминг услугата. Това означава, че абонатите й могат да ги изтеглят отново, но все още не е ясно дали ще могат да запазят напредъка си във вече прехвърлените версии, което изцяло зависи от решението на разработчиците за поддръжка и трансфер на данните.

Сред отпадащите заглавия са Apple Arcade‌, включват Spelldrifter, Projection: First Light, Lifeslide, EarthNight, Cardpocalypse, Dead End Job и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This