Изберете Страница

Премахнатите от Apple Arcade игри, няма да са достъпни в услугата

Apple наскоро добави раздел “Leaving Arcade Soon” в своята услуга Apple Arcade, който подсеща потребителите, че около 15 игри скоро ще бъдат премахнати. Компанията не предоставя подробности защо тези заглавия напускат Apple Arcade или какво ще се случи с вече изтеглените игри, но MacRumors добавя подробности, позовавайки се на свой източник.

Когато Apple Arcade стартира за пръв път, Apple подписа тригодишни договори с редица разработчици, който осигури фиксирано плащане и текущи възнаграждения. Споразуменията обаче вече изтичат и компанията явно е решила да не поднови някои от тях. Много от игрите, които ще бъдат премахнати от Apple Arcade са стартиращи заглавия, или са добавени в услугата веднага след пускането й.

Разработчиците запазват правата си върху игрите и могат да ги пуснат отново в App Store, или в други платформи, но щом те веднъж са премахнати от Apple Arcade, няма да бъдат достъпни в гейминг услугата. Това означава, че абонатите й могат да ги изтеглят отново, но все още не е ясно дали ще могат да запазят напредъка си във вече прехвърлените версии, което изцяло зависи от решението на разработчиците за поддръжка и трансфер на данните.

Сред отпадащите заглавия са Apple Arcade‌, включват Spelldrifter, Projection: First Light, Lifeslide, EarthNight, Cardpocalypse, Dead End Job и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This