Изберете страница

Предстоящият 15” MacBook Air ще е базиран на чип М2

Предстоящият 15” MacBook Air ще е базиран на чип М2, твърди източник от тайванската верига за доставка на компоненти. Решението на Apple отново да използва този чип не се дължи на производствени проблеми на TSMC, а на комбинация от фактори, включително пазарни условия и корекции на запасите.

Според предишен доклад, Apple временно е спряла производството на своите чипове от серията М2 в началото на тази година след подчертания спад в глобалното търсене на MacBook. Твърди се, че спирането е продължило до февруари, след което производството отново е възстановено, но количеството е “само на половината от нивото от предходната година”.

Миналата седмица непредставен 15” MacBook Air с процесор с характеристиките на М2 беше забелязан в регистрационните файлове на разработчиците в AppStore. Конфигурацията имаше 8-ядрен процесор, 10-ядрен графичен процесор, точно като М2 и 8 GB RAM. Резолюцията на дисплея беше посочена същата като тази на 14” MacBook Pro.

Не е ясно кога точно ще бъде представен лаптопът, но може би това ще се случи по време на WWDC 2023, която започва на 5 юни. Нов Мас с М3 се очаква по-късно и ще осъществи прехода към 3 nm производствен процес, който значително ще подобри производителността и ефективността на процесора.

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че новият 15” MacBook Air ще се предлага в две конфигурации с 8 и 10-ядрен GPU. Новината идва като ревизия на предишното му твърдение, че 15” MacBook Pro може да бъде конфигуриран с M2 или M2 Pro чип.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This