Изберете страница

Предстоящият 15” MacBook Air ще е базиран на чип М2

Предстоящият 15” MacBook Air ще е базиран на чип М2, твърди източник от тайванската верига за доставка на компоненти. Решението на Apple отново да използва този чип не се дължи на производствени проблеми на TSMC, а на комбинация от фактори, включително пазарни условия и корекции на запасите.

Според предишен доклад, Apple временно е спряла производството на своите чипове от серията М2 в началото на тази година след подчертания спад в глобалното търсене на MacBook. Твърди се, че спирането е продължило до февруари, след което производството отново е възстановено, но количеството е “само на половината от нивото от предходната година”.

Миналата седмица непредставен 15” MacBook Air с процесор с характеристиките на М2 беше забелязан в регистрационните файлове на разработчиците в AppStore. Конфигурацията имаше 8-ядрен процесор, 10-ядрен графичен процесор, точно като М2 и 8 GB RAM. Резолюцията на дисплея беше посочена същата като тази на 14” MacBook Pro.

Не е ясно кога точно ще бъде представен лаптопът, но може би това ще се случи по време на WWDC 2023, която започва на 5 юни. Нов Мас с М3 се очаква по-късно и ще осъществи прехода към 3 nm производствен процес, който значително ще подобри производителността и ефективността на процесора.

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че новият 15” MacBook Air ще се предлага в две конфигурации с 8 и 10-ядрен GPU. Новината идва като ревизия на предишното му твърдение, че 15” MacBook Pro може да бъде конфигуриран с M2 или M2 Pro чип.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This