Слуховете предполагат, че събитието за стартиране на iPhone 12 ще се проведе на 13 октомври, като по-достъпните 5.4 и 6.1 инчови устройства ще бъдат доставени преди по-скъпите 6.1 и 6.7 Pro модели.

Джон Просър добави още интересна информация към това, което вече сме чували, като предостави подробности за първата доставка, която според него ще бъде изпратена на дистрибуторите на 5 октомври и ще включва 5.4 iPhone 12 mini и по-евтиния 6.1 инчов модел. Просър посочва още, че Pro моделите ще бъдат обявени на същото събитие, но ще се доставят по-късно през ноември.


Според него по-достъпните устройство ще се предлагат с капацитет от 64, 128 и 256 GB, което всъщност си противоречи с друго негово твърдение от май месец тази година, когато обяви, че линията iPhone 12 ще стартира със 128 GB памет. Обяснението на Просър за това противоречие е, че по-старата информация е била дадена дори преди да е стартирал тестът за валидиране на производството и всъщност само iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max ще започват от 128 GB.

Всъщност Просър е източник със смесени резултати, що се отнася до информацията за плановете на Apple. През август той заяви, че нови модели Apple Watch и iPad ще бъдат представени чрез прессъобщение, като по-късно дори посочи датата 8 септември, но на този ден не бяха обявени нови продукти. Вместо това Apple изпрати покани за своето събитие Time Flies, където седмица по-късно представи новите часовници и таблети. По-рано този месец обаче, Просър беше точен, като каза, че осмото поколение iPad и по-евтин Apple Watch ще дебютират по време на събитието, но няма да видим iPhone или слушалките AirPods Studio.