Изберете страница

Появиха се още доказателства за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Слуховете сочат, че предстоящите модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат функцията Always-On Display, подобна на тази в Apple Watch. Препратки как ще изглежда тя има и в последната бета версия на Xcode 14.

Както отбелязва в Twitter Стив Мозер, бета версията разполага с интересен интерфейс за заключване на екрана, който елиминира детайлите на уиджетите, когато екранът се събужда. Анимацията сочи, че iPhone 14 Pro може да премахва сложни детайли от уиджети и друго съдържание на екрата, когато Always-On Display е включена.


Разработчикът @rhogelleim също отблелязва признаци на черно-бяла версия на уиджетите, която обикновено е цветна в бета версиите на Xcode 14 и, която може да е свързана с функцията.

Най-новата версия на iOS 16 също включва препратки за състояние на “заспиване” за тапети, предлагайки допълнителна информация за това как ще работи Always-On Display. “Спящите” версии на тапетите са по-тъмни, ярките цветове избледняват, което може би ще запази живота на батерията при използване на функцията.

Говори се, че Always-On Display ще е ексклузивна само за Pro моделите в серията, тъй като те ще разполагат с нужната технология за нея. Слуховете сочат, че iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат честота на опресняване от 1 Hz до 120 Hz, което е подобрение, спрямо 10 Hz – 120 Hz при iPhone 13 Pro. Ниската честота на опресняване ще позволи времето, уиджетите и известията да бъдат видими, докато телефонът е в режим на заспиване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This