Изберете Страница

Появиха се още доказателства за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Слуховете сочат, че предстоящите модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат функцията Always-On Display, подобна на тази в Apple Watch. Препратки как ще изглежда тя има и в последната бета версия на Xcode 14.

Както отбелязва в Twitter Стив Мозер, бета версията разполага с интересен интерфейс за заключване на екрана, който елиминира детайлите на уиджетите, когато екранът се събужда. Анимацията сочи, че iPhone 14 Pro може да премахва сложни детайли от уиджети и друго съдържание на екрата, когато Always-On Display е включена.


Разработчикът @rhogelleim също отблелязва признаци на черно-бяла версия на уиджетите, която обикновено е цветна в бета версиите на Xcode 14 и, която може да е свързана с функцията.

Най-новата версия на iOS 16 също включва препратки за състояние на “заспиване” за тапети, предлагайки допълнителна информация за това как ще работи Always-On Display. “Спящите” версии на тапетите са по-тъмни, ярките цветове избледняват, което може би ще запази живота на батерията при използване на функцията.

Говори се, че Always-On Display ще е ексклузивна само за Pro моделите в серията, тъй като те ще разполагат с нужната технология за нея. Слуховете сочат, че iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат честота на опресняване от 1 Hz до 120 Hz, което е подобрение, спрямо 10 Hz – 120 Hz при iPhone 13 Pro. Ниската честота на опресняване ще позволи времето, уиджетите и известията да бъдат видими, докато телефонът е в режим на заспиване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This