Изберете Страница

Появиха се още доказателства за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Слуховете сочат, че предстоящите модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат функцията Always-On Display, подобна на тази в Apple Watch. Препратки как ще изглежда тя има и в последната бета версия на Xcode 14.

Както отбелязва в Twitter Стив Мозер, бета версията разполага с интересен интерфейс за заключване на екрана, който елиминира детайлите на уиджетите, когато екранът се събужда. Анимацията сочи, че iPhone 14 Pro може да премахва сложни детайли от уиджети и друго съдържание на екрата, когато Always-On Display е включена.


Разработчикът @rhogelleim също отблелязва признаци на черно-бяла версия на уиджетите, която обикновено е цветна в бета версиите на Xcode 14 и, която може да е свързана с функцията.

Най-новата версия на iOS 16 също включва препратки за състояние на “заспиване” за тапети, предлагайки допълнителна информация за това как ще работи Always-On Display. “Спящите” версии на тапетите са по-тъмни, ярките цветове избледняват, което може би ще запази живота на батерията при използване на функцията.

Говори се, че Always-On Display ще е ексклузивна само за Pro моделите в серията, тъй като те ще разполагат с нужната технология за нея. Слуховете сочат, че iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат честота на опресняване от 1 Hz до 120 Hz, което е подобрение, спрямо 10 Hz – 120 Hz при iPhone 13 Pro. Ниската честота на опресняване ще позволи времето, уиджетите и известията да бъдат видими, докато телефонът е в режим на заспиване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This