Изберете страница

Потребители съобщават, че дисплеят на iPhone X не реагира на студено

След оплаквания от страна на множество потребители, че екранът на iPhone X не реагира в много студено време, Apple обяви, че работи върху актуализация на софтуера, която ще разреши проблема.

Въпросът беше повдигнат за пръв път миналия четвъртък от потребител на Reddit, като в темата се включиха още няколко човека, зявявайки, че са преживели същото:

Забелязах, че моят iPhone X спира да реагира веднага щом изляза навън. Отнема му буквално 2 секунди при излизане на открито, за да спре екранът да реагира на докосване“.

Друг потребител посочва в същата тема, че проблемът се оправя със заключване и отключване на телефона, но все пак това е изключително неприятно.

От своя страна Apple заяви:

Наясно сме със случаите, при които екранът на iPhone X престава да реагира временно след бърза смяна от топла към студена среда. След няколко секунди той се оправя и отново е достъпен при докосване. Това ще бъде адресирано в следващата актуализация на софтуера“.

Официалното ръководство за употреба на iPhone, iPad и iPod touch съветва устройствата да се използват в среда, където температурата е между 0 и 35 градуса, като в протевен случай те могат да променят поведението си или временно да се съкрати живота на батерията. Указанията посочват също и, че тези устройства трябва да се съхраняват при температури от -20 до 45 градуса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This