Изберете страница

Потребители съобщават, че дисплеят на iPhone X не реагира на студено

След оплаквания от страна на множество потребители, че екранът на iPhone X не реагира в много студено време, Apple обяви, че работи върху актуализация на софтуера, която ще разреши проблема.

Въпросът беше повдигнат за пръв път миналия четвъртък от потребител на Reddit, като в темата се включиха още няколко човека, зявявайки, че са преживели същото:

Забелязах, че моят iPhone X спира да реагира веднага щом изляза навън. Отнема му буквално 2 секунди при излизане на открито, за да спре екранът да реагира на докосване“.

Друг потребител посочва в същата тема, че проблемът се оправя със заключване и отключване на телефона, но все пак това е изключително неприятно.

От своя страна Apple заяви:

Наясно сме със случаите, при които екранът на iPhone X престава да реагира временно след бърза смяна от топла към студена среда. След няколко секунди той се оправя и отново е достъпен при докосване. Това ще бъде адресирано в следващата актуализация на софтуера“.

Официалното ръководство за употреба на iPhone, iPad и iPod touch съветва устройствата да се използват в среда, където температурата е между 0 и 35 градуса, като в протевен случай те могат да променят поведението си или временно да се съкрати живота на батерията. Указанията посочват също и, че тези устройства трябва да се съхраняват при температури от -20 до 45 градуса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This