След оплаквания от страна на множество потребители, че екранът на iPhone X не реагира в много студено време, Apple обяви, че работи върху актуализация на софтуера, която ще разреши проблема.

Въпросът беше повдигнат за пръв път миналия четвъртък от потребител на Reddit, като в темата се включиха още няколко човека, зявявайки, че са преживели същото:

Забелязах, че моят iPhone X спира да реагира веднага щом изляза навън. Отнема му буквално 2 секунди при излизане на открито, за да спре екранът да реагира на докосване“.

Друг потребител посочва в същата тема, че проблемът се оправя със заключване и отключване на телефона, но все пак това е изключително неприятно.

От своя страна Apple заяви:

Наясно сме със случаите, при които екранът на iPhone X престава да реагира временно след бърза смяна от топла към студена среда. След няколко секунди той се оправя и отново е достъпен при докосване. Това ще бъде адресирано в следващата актуализация на софтуера“.

Официалното ръководство за употреба на iPhone, iPad и iPod touch съветва устройствата да се използват в среда, където температурата е между 0 и 35 градуса, като в протевен случай те могат да променят поведението си или временно да се съкрати живота на батерията. Указанията посочват също и, че тези устройства трябва да се съхраняват при температури от -20 до 45 градуса.