Докато миналогодишните модели iPhone все още са актуални, няколко месеца след премиерата си, слуховете за техните наследници продължават да се увеличават, сочейки, че компанията е готова да представи едни от най-вълнуващите си модели тази есен.

Очаква се следващото поколение да включва поне 3 изцяло нови iPhone, които ще изглеждат подобно на iPhone X – един 5.8 инчов с OLED екран, един по-голям с 6.5 инчов OLED дисплей, който наричаме iPhone X Plus и един с 6.1 инчов LCD панел и Face ID. Също така научихме с любезното съдействие на анализатора Минг-Чи Куо, че компанията се готви да прекрати производството на своя десети юбилеен модел, такъв, какъвто го познаваме и да го замени с новия 5.8 инчов iPhone с компоненти от следващо поколение. Другата новина, която се появи тази седмица е, че Apple се готви да въведе ново изискване за приложенията в App Store – от април, всички нови такива ще трябва да поддържат 5.8 инчовия Super Retina дисплей на iPhone X, като бъдат създавани с SDK на iOS 11 и Xcode 9 или по-нова версия.

Като вземем предвид цялата тази информация, логично е да предположим, че това е начин да се създадат условия за новото поколение iPhone, които ще имат дисплеи без рамка и няма да притежават Touch ID, която ще бъде заменена от Face ID. Всичко това разбира се са чисти спекулации, но решението на компанията, по отношение на приложенията ясно сочи, че предстоящите й модели ще бъдат оформени като iPhone X с неговия т.нар. „notch” в горната част на екрана и всички останали подробности и потвърждава прогнозата на Куо, че новото поколение iPhone ще се откаже от Touch ID в полза на новата функция Face ID.