Изберете Страница

Последните слухове твърдят, че Apple ще продължи да продава iPhone X и през 2019 година

Слуховете по веригата за доставка на компоненти на Apple са противоречиви. След като наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията може да замени своя iPhone X с изцяло нови модели тази есен, сега корейският The Investor съобщава, че Apple ще пусне два нови модела OLED iPhone, сред които един с голям, 6.46 инчов екран. Всъщност очаквания за iPhone X Plus има отдавна, но докладът твърди, че тези два нови модела ще бъдат добавени към текущия, което отрича евентуалното спиране на производството му по-късно тази година:

„Двата нови модела са с 5.85 и 6.46 инчови екрани и ще се продават заедно с 5.8 инчовия iPhone X, който стартира миналата есен. За новото допълнение, базираната в Калифорния компания вече търси нови доставчици на панели и батерии“ се казва в доклада.

Наистина би било необичайно за Apple да прекрати толкова скоро производството на своя десети юбилеен модел, тъй като обикновено тя намалява цената на по-старите си телефони, за да ги направи достъпни за повече клиенти. Куо обаче предполагаше, че може би компанията ще се опита да задържи цената от 999 долара за OLED моделите си, а евентуалното й намаление за iPhone X би могло да подкопае тази стратегия.

Според последния доклад обаче изглежда, че iPhone X ще остане в пордажба заедно с новите модели най-малко до 2019 година. The Investor твърди, че Apple планира да добави още един или двама доставчици на гъвкави печатни платки, които да работят по iPhone X и двата нови OLED модела, които ще стартират есента. Освен това LG Display беше цитиран като евентуален доставчик на екрани за 6.46 инчовия вариант, докато в момента Samsung е единствен производител на OLED панелите за iPhone X. Очаква се още, тазгодишните модели iPhone да притежават нови L- образни батерии, произведени от LG Chem, които ще са едноклетъчни, но с по-голям капацитет от тези с двуклетъчен дизайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This