Слуховете по веригата за доставка на компоненти на Apple са противоречиви. След като наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията може да замени своя iPhone X с изцяло нови модели тази есен, сега корейският The Investor съобщава, че Apple ще пусне два нови модела OLED iPhone, сред които един с голям, 6.46 инчов екран. Всъщност очаквания за iPhone X Plus има отдавна, но докладът твърди, че тези два нови модела ще бъдат добавени към текущия, което отрича евентуалното спиране на производството му по-късно тази година:

„Двата нови модела са с 5.85 и 6.46 инчови екрани и ще се продават заедно с 5.8 инчовия iPhone X, който стартира миналата есен. За новото допълнение, базираната в Калифорния компания вече търси нови доставчици на панели и батерии“ се казва в доклада.

Наистина би било необичайно за Apple да прекрати толкова скоро производството на своя десети юбилеен модел, тъй като обикновено тя намалява цената на по-старите си телефони, за да ги направи достъпни за повече клиенти. Куо обаче предполагаше, че може би компанията ще се опита да задържи цената от 999 долара за OLED моделите си, а евентуалното й намаление за iPhone X би могло да подкопае тази стратегия.

Според последния доклад обаче изглежда, че iPhone X ще остане в пордажба заедно с новите модели най-малко до 2019 година. The Investor твърди, че Apple планира да добави още един или двама доставчици на гъвкави печатни платки, които да работят по iPhone X и двата нови OLED модела, които ще стартират есента. Освен това LG Display беше цитиран като евентуален доставчик на екрани за 6.46 инчовия вариант, докато в момента Samsung е единствен производител на OLED панелите за iPhone X. Очаква се още, тазгодишните модели iPhone да притежават нови L- образни батерии, произведени от LG Chem, които ще са едноклетъчни, но с по-голям капацитет от тези с двуклетъчен дизайн.