Изберете страница

Последните слухове твърдят, че Apple ще продължи да продава iPhone X и през 2019 година

Слуховете по веригата за доставка на компоненти на Apple са противоречиви. След като наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията може да замени своя iPhone X с изцяло нови модели тази есен, сега корейският The Investor съобщава, че Apple ще пусне два нови модела OLED iPhone, сред които един с голям, 6.46 инчов екран. Всъщност очаквания за iPhone X Plus има отдавна, но докладът твърди, че тези два нови модела ще бъдат добавени към текущия, което отрича евентуалното спиране на производството му по-късно тази година:

„Двата нови модела са с 5.85 и 6.46 инчови екрани и ще се продават заедно с 5.8 инчовия iPhone X, който стартира миналата есен. За новото допълнение, базираната в Калифорния компания вече търси нови доставчици на панели и батерии“ се казва в доклада.

Наистина би било необичайно за Apple да прекрати толкова скоро производството на своя десети юбилеен модел, тъй като обикновено тя намалява цената на по-старите си телефони, за да ги направи достъпни за повече клиенти. Куо обаче предполагаше, че може би компанията ще се опита да задържи цената от 999 долара за OLED моделите си, а евентуалното й намаление за iPhone X би могло да подкопае тази стратегия.

Според последния доклад обаче изглежда, че iPhone X ще остане в пордажба заедно с новите модели най-малко до 2019 година. The Investor твърди, че Apple планира да добави още един или двама доставчици на гъвкави печатни платки, които да работят по iPhone X и двата нови OLED модела, които ще стартират есента. Освен това LG Display беше цитиран като евентуален доставчик на екрани за 6.46 инчовия вариант, докато в момента Samsung е единствен производител на OLED панелите за iPhone X. Очаква се още, тазгодишните модели iPhone да притежават нови L- образни батерии, произведени от LG Chem, които ще са едноклетъчни, но с по-голям капацитет от тези с двуклетъчен дизайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This