Изберете Страница

Последните слухове твърдят, че Apple ще продължи да продава iPhone X и през 2019 година

Слуховете по веригата за доставка на компоненти на Apple са противоречиви. След като наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията може да замени своя iPhone X с изцяло нови модели тази есен, сега корейският The Investor съобщава, че Apple ще пусне два нови модела OLED iPhone, сред които един с голям, 6.46 инчов екран. Всъщност очаквания за iPhone X Plus има отдавна, но докладът твърди, че тези два нови модела ще бъдат добавени към текущия, което отрича евентуалното спиране на производството му по-късно тази година:

„Двата нови модела са с 5.85 и 6.46 инчови екрани и ще се продават заедно с 5.8 инчовия iPhone X, който стартира миналата есен. За новото допълнение, базираната в Калифорния компания вече търси нови доставчици на панели и батерии“ се казва в доклада.

Наистина би било необичайно за Apple да прекрати толкова скоро производството на своя десети юбилеен модел, тъй като обикновено тя намалява цената на по-старите си телефони, за да ги направи достъпни за повече клиенти. Куо обаче предполагаше, че може би компанията ще се опита да задържи цената от 999 долара за OLED моделите си, а евентуалното й намаление за iPhone X би могло да подкопае тази стратегия.

Според последния доклад обаче изглежда, че iPhone X ще остане в пордажба заедно с новите модели най-малко до 2019 година. The Investor твърди, че Apple планира да добави още един или двама доставчици на гъвкави печатни платки, които да работят по iPhone X и двата нови OLED модела, които ще стартират есента. Освен това LG Display беше цитиран като евентуален доставчик на екрани за 6.46 инчовия вариант, докато в момента Samsung е единствен производител на OLED панелите за iPhone X. Очаква се още, тазгодишните модели iPhone да притежават нови L- образни батерии, произведени от LG Chem, които ще са едноклетъчни, но с по-голям капацитет от тези с двуклетъчен дизайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар