Изберете Страница

Последните слухове твърдят, че Apple ще продължи да продава iPhone X и през 2019 година

Слуховете по веригата за доставка на компоненти на Apple са противоречиви. След като наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията може да замени своя iPhone X с изцяло нови модели тази есен, сега корейският The Investor съобщава, че Apple ще пусне два нови модела OLED iPhone, сред които един с голям, 6.46 инчов екран. Всъщност очаквания за iPhone X Plus има отдавна, но докладът твърди, че тези два нови модела ще бъдат добавени към текущия, което отрича евентуалното спиране на производството му по-късно тази година:

„Двата нови модела са с 5.85 и 6.46 инчови екрани и ще се продават заедно с 5.8 инчовия iPhone X, който стартира миналата есен. За новото допълнение, базираната в Калифорния компания вече търси нови доставчици на панели и батерии“ се казва в доклада.

Наистина би било необичайно за Apple да прекрати толкова скоро производството на своя десети юбилеен модел, тъй като обикновено тя намалява цената на по-старите си телефони, за да ги направи достъпни за повече клиенти. Куо обаче предполагаше, че може би компанията ще се опита да задържи цената от 999 долара за OLED моделите си, а евентуалното й намаление за iPhone X би могло да подкопае тази стратегия.

Според последния доклад обаче изглежда, че iPhone X ще остане в пордажба заедно с новите модели най-малко до 2019 година. The Investor твърди, че Apple планира да добави още един или двама доставчици на гъвкави печатни платки, които да работят по iPhone X и двата нови OLED модела, които ще стартират есента. Освен това LG Display беше цитиран като евентуален доставчик на екрани за 6.46 инчовия вариант, докато в момента Samsung е единствен производител на OLED панелите за iPhone X. Очаква се още, тазгодишните модели iPhone да притежават нови L- образни батерии, произведени от LG Chem, които ще са едноклетъчни, но с по-голям капацитет от тези с двуклетъчен дизайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This