Изберете Страница

Пет нови функции, които ще пристигнат по-късно този месец с iOS 16.1

Само след няколко седмици Apple ще пусне официалната версия на iOS 16.1 за всички съвместими модели iPhone и това ще е първата голяма актуализация на новата iOS 16 след старта й миналия месец. Тя ще донесе няколко промени, функции и корекции на грешки, а пет от тях може би са основните:

Live Activities

С iOS 16.1 Apple ще активира Live Activities на преработения заключен екран и Dynamic Island при iPhone 14 Pro/Pro Max. Това са нов тип интерактивни известия, които могат динамично да показват информация в реално време от приложения, без да е нужно отварянето им. Става въпрос например за Uber, спортни приложения и др.

Преработен индикатор на батерията

Apple вече добави процента в индикатора на батерията в лентата за састояние на iPhone с ноч, но първоначалната версия оставаше визуално непроменена, въпреки промените в нивото на зареждане. С iOS 16.1 индикаторът вече ще отразява реалното ниво на батерията, а новата икона ще стане достъпна и за останалите четири модела – iPhone Xr, 11, 12/13 mini.

Apple Fitness Plus Just an iPhone

След актуализацията потребителите ще могат да се абонират за Apple Fitness Plus и да я използват без нужда от Apple Watch. Абонаментът предлага широк набор от клипове и програми за тренировки с различни треньори, но при старта му беше нужен часовник за визуализиране на показателите в реално време на екрана.

Clean Energy Charging Option

Новата опция за зареждане с чиста енергия селективно зарежда iPhone когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии в опит да осигури по-екологичен метод на зареждането. Apple посочва, че телефонът все още няма да достига пълно зареждане, преди да е нужно възоснова на ежедневната рутина на потребителя, а функцията може да бъде изключена по желание.

Pre-Load In-App Content

Новият превключвател за приложения, изтеглени от AppStore, който автоматично ще ги стартира във фонов режим, за да изтеглят съдържанието, преди да ги пуснете за пръв път и има за цел да ускори използването им веднага след изтегляне, вместо да чакате нужното съдържание да се зареди.

iOS 16.1 е голяма актуализация и в нея са включени още няколко по-малки, но забележителни корекции и промени: преработен раздел за тапети в Settings, коригиране на бъга, който ви кара постоянно да потвърждавате при копиране, възможност за изтриване на Wallet и основите на стандата за интелигентен дом Matter и Emergensy SOS чрез сателит. Предполага се, че Apple ще пусна iPadOS 16.1 на 24 октомври и можем да допуснем, че заедно с нея ще получим и iOS 16.1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This