Изберете страница

Пет нови функции, които ще пристигнат по-късно този месец с iOS 16.1

Само след няколко седмици Apple ще пусне официалната версия на iOS 16.1 за всички съвместими модели iPhone и това ще е първата голяма актуализация на новата iOS 16 след старта й миналия месец. Тя ще донесе няколко промени, функции и корекции на грешки, а пет от тях може би са основните:

Live Activities

С iOS 16.1 Apple ще активира Live Activities на преработения заключен екран и Dynamic Island при iPhone 14 Pro/Pro Max. Това са нов тип интерактивни известия, които могат динамично да показват информация в реално време от приложения, без да е нужно отварянето им. Става въпрос например за Uber, спортни приложения и др.

Преработен индикатор на батерията

Apple вече добави процента в индикатора на батерията в лентата за састояние на iPhone с ноч, но първоначалната версия оставаше визуално непроменена, въпреки промените в нивото на зареждане. С iOS 16.1 индикаторът вече ще отразява реалното ниво на батерията, а новата икона ще стане достъпна и за останалите четири модела – iPhone Xr, 11, 12/13 mini.

Apple Fitness Plus Just an iPhone

След актуализацията потребителите ще могат да се абонират за Apple Fitness Plus и да я използват без нужда от Apple Watch. Абонаментът предлага широк набор от клипове и програми за тренировки с различни треньори, но при старта му беше нужен часовник за визуализиране на показателите в реално време на екрана.

Clean Energy Charging Option

Новата опция за зареждане с чиста енергия селективно зарежда iPhone когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии в опит да осигури по-екологичен метод на зареждането. Apple посочва, че телефонът все още няма да достига пълно зареждане, преди да е нужно възоснова на ежедневната рутина на потребителя, а функцията може да бъде изключена по желание.

Pre-Load In-App Content

Новият превключвател за приложения, изтеглени от AppStore, който автоматично ще ги стартира във фонов режим, за да изтеглят съдържанието, преди да ги пуснете за пръв път и има за цел да ускори използването им веднага след изтегляне, вместо да чакате нужното съдържание да се зареди.

iOS 16.1 е голяма актуализация и в нея са включени още няколко по-малки, но забележителни корекции и промени: преработен раздел за тапети в Settings, коригиране на бъга, който ви кара постоянно да потвърждавате при копиране, възможност за изтриване на Wallet и основите на стандата за интелигентен дом Matter и Emergensy SOS чрез сателит. Предполага се, че Apple ще пусна iPadOS 16.1 на 24 октомври и можем да допуснем, че заедно с нея ще получим и iOS 16.1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This