Изберете страница

Пет неща, които трябва да знаете за новия iPhone 14 Plus

Продажбите на новия iPhone 14 Plus започват на 7 октомври и тъй като това е най-новият модел в серията, трябва да подчертаем някои негови характеристики.

По-дълг живот на батерията

iPhone 14 Plus е базов модел, който пристига с 6.7” – размер, който до момента беше запазен само за моделите Pro Max. За съжаление обаче, му липсват функции като ProMotion, но за сметка на това iPhone 14 Plus предлага най-дълъг живот на батерията от всички базови модели до момента. Според Apple можете да очаквате до 26 часа възпроизвеждане на видео и до 100 часа аудио. Като всички останали модели от серията, той поддържа MagSafe, с което можете да го заредите до 50% само за 30 минути.

Камера

Камерата на iPhone 14 Plus е идентична с тази на iPhone 14 и споделя всички нейни функции, което означава, че не трябва да се съобразявате с качеството на снимките, избирайки желания размер на телефона. И двата модела имат 12 МР основна камера с апертура f/1.5 и оптична стабилизация на изображението със сензорно изместване, 12 МР Ultra Wide със 120-градусово зрително поле, бленда f/2.4 и 13 мм обестив. Светкавицата е True Tone, а камерата поддържа Deep Fusion, Smart HDR и Photonic Engine. Тази година базовите модели в серията имат и изцяло нова селфи камера с автофокус.

A15 Bionic

Двата базови модела в тазгодишната серия се захранват от чипсета A15 Bionic, познат ни от миналогодишния iPhone 13 Pro. Има два варианта на чипа – един с 4-ьдрен GPU и друг с 5-ядрен GPU, който беше запазен само за iPhone 13 Pro/13 Pro Max и сега пристига в iPhone 14 и 14 Plus. Според компанията този чип предлага мощна производителност за приложения, игри и AR изживявания, а новите модели имат актуализиран вътрешен дизайн за по-добро управление на топлината.

Super Retina XDR дисплей

iPhone 14 Plus разполаа с 6.7” дисплей Super Retina XDR с гъстота на пикселите 458 ppi, който може да достигне до 1200 нита пикова яркост за HDR съдържание, има контрастно съотношение 2 000 000:1, True Tone и поддръжка за Wide color.

Издръжливост

Всички модели в серията iPhone 14 са защитени от Ceramic Shield на предното стъкло. Ceramic Shield беше обявен с iPhone 12 и въведе нанокристали в стъклото на дисплея, предлагайки подобрена защита при изпускане и надраскване. Освен това всички модели от серията имат сертификат IP68, което означава, че могат да издържат на потапяне под вода до 6 метра за до 30 минути.

Всичко това означава, че ако ви предстои смяна на устройството, искате по-голям дисплей, но не желаете да изпразните банковата си сметка, спокойно можете да се доверите на новия iPhone 14 Plus.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This