Изберете Страница

Пет неща, които трябва да знаете за новия iPhone 14 Plus

Продажбите на новия iPhone 14 Plus започват на 7 октомври и тъй като това е най-новият модел в серията, трябва да подчертаем някои негови характеристики.

По-дълг живот на батерията

iPhone 14 Plus е базов модел, който пристига с 6.7” – размер, който до момента беше запазен само за моделите Pro Max. За съжаление обаче, му липсват функции като ProMotion, но за сметка на това iPhone 14 Plus предлага най-дълъг живот на батерията от всички базови модели до момента. Според Apple можете да очаквате до 26 часа възпроизвеждане на видео и до 100 часа аудио. Като всички останали модели от серията, той поддържа MagSafe, с което можете да го заредите до 50% само за 30 минути.

Камера

Камерата на iPhone 14 Plus е идентична с тази на iPhone 14 и споделя всички нейни функции, което означава, че не трябва да се съобразявате с качеството на снимките, избирайки желания размер на телефона. И двата модела имат 12 МР основна камера с апертура f/1.5 и оптична стабилизация на изображението със сензорно изместване, 12 МР Ultra Wide със 120-градусово зрително поле, бленда f/2.4 и 13 мм обестив. Светкавицата е True Tone, а камерата поддържа Deep Fusion, Smart HDR и Photonic Engine. Тази година базовите модели в серията имат и изцяло нова селфи камера с автофокус.

A15 Bionic

Двата базови модела в тазгодишната серия се захранват от чипсета A15 Bionic, познат ни от миналогодишния iPhone 13 Pro. Има два варианта на чипа – един с 4-ьдрен GPU и друг с 5-ядрен GPU, който беше запазен само за iPhone 13 Pro/13 Pro Max и сега пристига в iPhone 14 и 14 Plus. Според компанията този чип предлага мощна производителност за приложения, игри и AR изживявания, а новите модели имат актуализиран вътрешен дизайн за по-добро управление на топлината.

Super Retina XDR дисплей

iPhone 14 Plus разполаа с 6.7” дисплей Super Retina XDR с гъстота на пикселите 458 ppi, който може да достигне до 1200 нита пикова яркост за HDR съдържание, има контрастно съотношение 2 000 000:1, True Tone и поддръжка за Wide color.

Издръжливост

Всички модели в серията iPhone 14 са защитени от Ceramic Shield на предното стъкло. Ceramic Shield беше обявен с iPhone 12 и въведе нанокристали в стъклото на дисплея, предлагайки подобрена защита при изпускане и надраскване. Освен това всички модели от серията имат сертификат IP68, което означава, че могат да издържат на потапяне под вода до 6 метра за до 30 минути.

Всичко това означава, че ако ви предстои смяна на устройството, искате по-голям дисплей, но не желаете да изпразните банковата си сметка, спокойно можете да се доверите на новия iPhone 14 Plus.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This