Изберете страница

Пет неща, които трябва да знаете за новия iPhone 14 Plus

Продажбите на новия iPhone 14 Plus започват на 7 октомври и тъй като това е най-новият модел в серията, трябва да подчертаем някои негови характеристики.

По-дълг живот на батерията

iPhone 14 Plus е базов модел, който пристига с 6.7” – размер, който до момента беше запазен само за моделите Pro Max. За съжаление обаче, му липсват функции като ProMotion, но за сметка на това iPhone 14 Plus предлага най-дълъг живот на батерията от всички базови модели до момента. Според Apple можете да очаквате до 26 часа възпроизвеждане на видео и до 100 часа аудио. Като всички останали модели от серията, той поддържа MagSafe, с което можете да го заредите до 50% само за 30 минути.

Камера

Камерата на iPhone 14 Plus е идентична с тази на iPhone 14 и споделя всички нейни функции, което означава, че не трябва да се съобразявате с качеството на снимките, избирайки желания размер на телефона. И двата модела имат 12 МР основна камера с апертура f/1.5 и оптична стабилизация на изображението със сензорно изместване, 12 МР Ultra Wide със 120-градусово зрително поле, бленда f/2.4 и 13 мм обестив. Светкавицата е True Tone, а камерата поддържа Deep Fusion, Smart HDR и Photonic Engine. Тази година базовите модели в серията имат и изцяло нова селфи камера с автофокус.

A15 Bionic

Двата базови модела в тазгодишната серия се захранват от чипсета A15 Bionic, познат ни от миналогодишния iPhone 13 Pro. Има два варианта на чипа – един с 4-ьдрен GPU и друг с 5-ядрен GPU, който беше запазен само за iPhone 13 Pro/13 Pro Max и сега пристига в iPhone 14 и 14 Plus. Според компанията този чип предлага мощна производителност за приложения, игри и AR изживявания, а новите модели имат актуализиран вътрешен дизайн за по-добро управление на топлината.

Super Retina XDR дисплей

iPhone 14 Plus разполаа с 6.7” дисплей Super Retina XDR с гъстота на пикселите 458 ppi, който може да достигне до 1200 нита пикова яркост за HDR съдържание, има контрастно съотношение 2 000 000:1, True Tone и поддръжка за Wide color.

Издръжливост

Всички модели в серията iPhone 14 са защитени от Ceramic Shield на предното стъкло. Ceramic Shield беше обявен с iPhone 12 и въведе нанокристали в стъклото на дисплея, предлагайки подобрена защита при изпускане и надраскване. Освен това всички модели от серията имат сертификат IP68, което означава, че могат да издържат на потапяне под вода до 6 метра за до 30 минути.

Всичко това означава, че ако ви предстои смяна на устройството, искате по-голям дисплей, но не желаете да изпразните банковата си сметка, спокойно можете да се доверите на новия iPhone 14 Plus.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This