Изберете страница

Пет неща, които трябва да знаете за новия iPhone 14 Plus

Продажбите на новия iPhone 14 Plus започват на 7 октомври и тъй като това е най-новият модел в серията, трябва да подчертаем някои негови характеристики.

По-дълг живот на батерията

iPhone 14 Plus е базов модел, който пристига с 6.7” – размер, който до момента беше запазен само за моделите Pro Max. За съжаление обаче, му липсват функции като ProMotion, но за сметка на това iPhone 14 Plus предлага най-дълъг живот на батерията от всички базови модели до момента. Според Apple можете да очаквате до 26 часа възпроизвеждане на видео и до 100 часа аудио. Като всички останали модели от серията, той поддържа MagSafe, с което можете да го заредите до 50% само за 30 минути.

Камера

Камерата на iPhone 14 Plus е идентична с тази на iPhone 14 и споделя всички нейни функции, което означава, че не трябва да се съобразявате с качеството на снимките, избирайки желания размер на телефона. И двата модела имат 12 МР основна камера с апертура f/1.5 и оптична стабилизация на изображението със сензорно изместване, 12 МР Ultra Wide със 120-градусово зрително поле, бленда f/2.4 и 13 мм обестив. Светкавицата е True Tone, а камерата поддържа Deep Fusion, Smart HDR и Photonic Engine. Тази година базовите модели в серията имат и изцяло нова селфи камера с автофокус.

A15 Bionic

Двата базови модела в тазгодишната серия се захранват от чипсета A15 Bionic, познат ни от миналогодишния iPhone 13 Pro. Има два варианта на чипа – един с 4-ьдрен GPU и друг с 5-ядрен GPU, който беше запазен само за iPhone 13 Pro/13 Pro Max и сега пристига в iPhone 14 и 14 Plus. Според компанията този чип предлага мощна производителност за приложения, игри и AR изживявания, а новите модели имат актуализиран вътрешен дизайн за по-добро управление на топлината.

Super Retina XDR дисплей

iPhone 14 Plus разполаа с 6.7” дисплей Super Retina XDR с гъстота на пикселите 458 ppi, който може да достигне до 1200 нита пикова яркост за HDR съдържание, има контрастно съотношение 2 000 000:1, True Tone и поддръжка за Wide color.

Издръжливост

Всички модели в серията iPhone 14 са защитени от Ceramic Shield на предното стъкло. Ceramic Shield беше обявен с iPhone 12 и въведе нанокристали в стъклото на дисплея, предлагайки подобрена защита при изпускане и надраскване. Освен това всички модели от серията имат сертификат IP68, което означава, че могат да издържат на потапяне под вода до 6 метра за до 30 минути.

Всичко това означава, че ако ви предстои смяна на устройството, искате по-голям дисплей, но не желаете да изпразните банковата си сметка, спокойно можете да се доверите на новия iPhone 14 Plus.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This