Изберете страница

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra до края на 2024 година, а след това ще се насочат към iPhone, iPad и Mac, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочва, че компанията е прекарала около 6 години в разработване на технологията microLED, която ще стои зад първия дисплей, проектиран по нейна поръчка. По-рано миналата седмица журналисът обяви, че тя ще дубютира в Apple Watch Ultra през 2024 година.

Твърди се, че проектът носи кодово име T159 и е стартирал около 2017 година. Дисплеят ще предлага подобрена яркост, възпроизвеждане на цветовете и ъгли на видимост, правейки изображенията да изглеждат по-скоро като нарисувани върху стъклото. Той ще замени доставяните от Samsung и LG панели.

След дебюти си в Apple Watch Ultra през 2024 година, персонализираният microLED дисплей на Apple ще навлезе в iPhone, iPad и Mac, смята Гърман. Журналистът вярва, че компанията планира да го въведе във всички свои ключови продукти, но може да мине и десетилетие, преди той да се появи в Mac поради сложността на технологията на този ранен етап. За сравнение Гърман отбелязва, че iPhone ще има OLED дисплеи още поне 6 години, до момента, в който се очаква те да се появят в iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This