Изберете Страница

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra до края на 2024 година, а след това ще се насочат към iPhone, iPad и Mac, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочва, че компанията е прекарала около 6 години в разработване на технологията microLED, която ще стои зад първия дисплей, проектиран по нейна поръчка. По-рано миналата седмица журналисът обяви, че тя ще дубютира в Apple Watch Ultra през 2024 година.

Твърди се, че проектът носи кодово име T159 и е стартирал около 2017 година. Дисплеят ще предлага подобрена яркост, възпроизвеждане на цветовете и ъгли на видимост, правейки изображенията да изглеждат по-скоро като нарисувани върху стъклото. Той ще замени доставяните от Samsung и LG панели.

След дебюти си в Apple Watch Ultra през 2024 година, персонализираният microLED дисплей на Apple ще навлезе в iPhone, iPad и Mac, смята Гърман. Журналистът вярва, че компанията планира да го въведе във всички свои ключови продукти, но може да мине и десетилетие, преди той да се появи в Mac поради сложността на технологията на този ранен етап. За сравнение Гърман отбелязва, че iPhone ще има OLED дисплеи още поне 6 години, до момента, в който се очаква те да се появят в iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This