Изберете страница

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra

Персонализираните microLЕD дисплеи на Apple ще дебютират в Apple Watch Ultra до края на 2024 година, а след това ще се насочат към iPhone, iPad и Mac, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочва, че компанията е прекарала около 6 години в разработване на технологията microLED, която ще стои зад първия дисплей, проектиран по нейна поръчка. По-рано миналата седмица журналисът обяви, че тя ще дубютира в Apple Watch Ultra през 2024 година.

Твърди се, че проектът носи кодово име T159 и е стартирал около 2017 година. Дисплеят ще предлага подобрена яркост, възпроизвеждане на цветовете и ъгли на видимост, правейки изображенията да изглеждат по-скоро като нарисувани върху стъклото. Той ще замени доставяните от Samsung и LG панели.

След дебюти си в Apple Watch Ultra през 2024 година, персонализираният microLED дисплей на Apple ще навлезе в iPhone, iPad и Mac, смята Гърман. Журналистът вярва, че компанията планира да го въведе във всички свои ключови продукти, но може да мине и десетилетие, преди той да се появи в Mac поради сложността на технологията на този ранен етап. За сравнение Гърман отбелязва, че iPhone ще има OLED дисплеи още поне 6 години, до момента, в който се очаква те да се появят в iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This