Изберете Страница

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения – iPhone 15 и 16 Ultra.

Тази новина може би е изненадваща, тъй като се очакваше перископната камера да бъде включена в двата модела Pro в сериите. Обективът, който позволява по-дълго оптично увеличение, променя правилата за снимане със смартфон. С помощта на дизайна си, перископната камера може да побере по-дълго увеличение в по-малко пространство, което пък осигурява много по-голямо увеличение без дигитално изрязване.

Що се отнася до доставчика на перископни лещи, Куо прогнозира, че Apple ще се обърне към алтернативните Largan и Genius, вместо към Samsung. Изборът на iPhone 15 Ultra като ексклузивен получател на перископната камера може да повлияе на прогнозите за приходите на компаниите, които предоставят лещите, но всъщност точната причина за това решение не е известна.

Трябва да отбележим още, че името iPhone 15 Ultra е символично и схемата за именуване на Apple може да се промени в бъдеще. Предишни слухове сочат, че iPhone 15 ще има заоблен корпус, който ще донесе гоялма промяна в дизайна на серията, който не е променян отдавна. Освен това се предполага, че следващото поколение смартфони на Apple ще имат USB Type-C порт, но явно ще се наложи да изчакаме още за повече пикантни подробности за устройствата, които ще дебютрат официално през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This