Apple Watch е само на няколко години, но вече е най-продаваното носимо устройства в света, тъй като все повече потребители оценяват многобройните му функции. Всъщност той все още е зависим от вашия iPhone, въпреки че вече можете да го използвате и като самостоятелен продукт за различни функции.

Само след две години Apple ще разкрие нов аксесоар, свързан с iPhone, който може да се превърне в самостоятелно устройства, което няма да има нужда от постоянна връзка с телефона. Става въпрос за очилата за добавена реалност, които понастоящем наричаме Apple Glasses, и които се очакват най-рано през 2020 година, а слухът идва от добре познатият ни анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира в бележките си до инвеститорите, че „революционен потребителски интерфейс от следващо поколение“ е в процес на разработка. Според Куо очилата ще помогнат на Apple да предложи още по-потапящо AR изживяване, но анализаторът не предлага повече подробности, защото бележките му са фокусирани върпу проектът за самоуправляваща се кола на компанията.

Всъщност Apple никога не е потвърждавала плановете си да произвежда тези очила, но множество източници ги споменават като възможен аксесоар за iPhone в близко бъдеще, а някои от тях дори допускат, че те ще заменят телефона, което разбира се не звучи логично на фона на политиката на компанията. Това, коуто е ясно е, че гигантът се се съсредоточил все повече върху напредъка на AR, а Apple Glasses може би ще са естествения резултат от тази еволюция.