Изберете страница

От какво се оплакват собствениците на iPhone 7?

След премиерата на новия iPhone 7 неизбежно се появиха и първите оплаквания от него. Както знаем, поради големия интерес към новите модели на Apple, предварително заредените бройки бързо се изчерпаха в първите дни от официалните продажби. Така милиони потребители се сдобиха с устройствата и побързаха да разкажат впечатленията си в интернет. Всички знаем предимствата на iPhone 7, но нека разгледаме основните оплаквания на собствениците му, които са известни до сега.

3,5 мм жак

На първо място потребителите се жалват от решението на компанията да се отърве от 3.5 мм жак за слушалки. Разбира се, все още могат да се използва всеки чифт слушалки с този накрайник, с помощта на преходник, предоставен в комплекта или друг, закупен допълнително, но това не успокои потребителите. Може би ще се наложи да мине още малко време, докато те свикнат с тази липса, тъй като все пак това е навик, изграждан с години.

Новият капацитивен хоум бутон

Новият хоум бутон на iPhone 7 е плавен преход към пълното премахване на емблематичния бутон, за което се говори, че ще стане факт следващата година с десетия юбилеен модел на компанията. Не всички потребители обаче харесват 3D Touch бутона, а фактът, че той не може да се използва с ръкавици също влияе на това мнение.

Новият начин на отключване

Фразата „ Slide to Unlock“ е добре позната още от първия модел iPhone и промяната в iOS 10, която кара потребителите да натиснат хоум бутона, за да извършат това така често използвано действие, все още е непривична и неудобна за тях. На пръв поглед това изглежда дребен проблем, с който се свиква за ден, но все пак сме длъжни да го посочим в списъка с оплаквания.

Jet Black

Новият лъскаво черен (Jet Black) нюанс в гамата на iPhone 7 безспорно е красив и бързо се превърна в отличителен белег на новото поколение смартфони на Apple. Всъщност именно този цвят се изчерпа най-бързо през първите дни от официалните продажби. Малкото потребители, успели да си купят именно него обаче, потвърждават, че той е много податлив на надраскване и е просто магнит за мръсотия и отпечатъци. Зашеметяващото лъскаво черно покритие е преминало през 9 степенен процес на анодизация и полиране, но заедно с изключителното излъчване, той идва и с нуждата от повече грижи и внимание. Ако вече сте решили да си го купите, трябва да сте наясно с този факт.

Животът на батерията

През уикенда в мрежата се появиха множество оплаквания от хора, които твърдят, че животът на батерията на новия iPhone 7/ Plus е по-зле отколкото този на техните предшественици. Може би това се дължи просто на фактът, че телефоните са чисто нови и се нуждаят от няколко дни, за да достигнат пълния си капацитет, но все пак сме длъжни да го отбележим в нашия списък с оплаквания на потребители.

No service bug

Някои потребители установиха, че след активирането и деактивирането на самолетния режим на техните iPhone 7/Plus, се появява съобщението за липса на мрежови услуги в горния ляв ъгъл на дисплея. Т.е. Телефоните не са в състояние да се свържат с клетъчната мрежа. Apple призна за този проблем и вече работи по фиксирането му, а ако до тогава той се случи и на вас, решението е да изключите телефона и да извадите и поставите отново SIM картата или в краен случай да ресетнете мрежовите настройки.

Проблеми с контрола на EarPods

Част от собствениците на новите модели се оплакват и от проблеми с бутона за контрол на звука и обажданията на EarPods, който спира да работи минути след като те са включени в телефона. Изваждането на слушалките и повторното им включване изглежда решава този досаден проблем, макар и само временно. Тук също добрата новина е, че компанията признава за този бъг и работи по отстраняването му в следващата актуализация на iOS 10.

Hissgate

Това е може би първият проблем с някои бройки iPhone 7, за който научихме, а именно, че част от устройствата излъчват едва доловимо съскане по време на използване, което може да се чуе, ако поставите телефона с логото на компанията към ухото си и превъртате екраните надолу. Звукът не изглежда достатъчно силен, за да бъде чут от по-голямо разстояние, но при някои потребители е по-доловим и те споделят, че се появява при по-голямо натоварване на процесора. Компанията знае за този проблем и заменя гаранционно устройствата, при които се проявява той. Интересен факт, който няма как да не спомнем е, че съскането може да се появи и при по-старите модели iPhone 6s, което ни навежда на мисълта, че може да е предизвикан от софтуера, а не да е хардуерен бъг.

Естествено като всяко ново устройство и iPhone 7 може да има проблеми и бъгове и това е съвсем нормално, все пак той е просто един телефон и като всеки друг такъв, произведен в милиони бройки, може да има дефекти. Хубавото е, че повечето оплаквания звучат повече досадно, от колкото сериозно и компанията се е заела с тяхното оправяне, но все пак, ако сте решили, че ще си купите iPhone 7/Plus, дни преди официалната му поява на нашия пазар е хубаво е да знаете кои са известните ни до сега най-чести оплаквания от страна на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This