Изберете страница

Няколко полезни съвета за собствениците на новия iPhone 7

Ако вече сте собственик на новия iPhone 7 или iPhone 7 Plus, със сигурност сте забелязали най-големите промени в него, в сравнение с по-старите модели на Apple. Те се крият най-вече в хоум бутона, водоустойчивостта и липсата на стандартен 3.5 мм жак за слушалки и означават, че ще трябва да адаптирате своето поведение, за да се приспособите лесно към тези новости.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да разберете по-лесно и да използвате по-пълноценно своето ново устройство.

Как да направите Force Restart?

Колкото и безпроблемна да е работата с iPhone, понякога се налага да го рестартирате принудителон, след като е забил. Стандартната процедура за това при iPhone винаги е била със задържане на комбинацията от хоум бутона и този за включване. С промените в хоум бутона на iPhone 7 обаче, тази комбинация също претърпя известна промяна и когато имате нужда да рестартирате своето устройство по този начин, трябва да знаете, че се задържат бутоните за включване и намаляване на звука за около 10 секунди. Достъпът до рековъри мод и DFU също са малко по-различни, ето нужните стъпки:

Рековъри мод

Стъпка 1: Свързвате своя iPhone 7 с компютъра, посредсктвом Lightning кабела

Стъпка 2: Натискате и задържате бутона за включване и този за намаляване на звука докато дисплеят изгасне и на него се появи логото на Apple

Стъпка 3: Пускате бутоните след като видите съобщението за свързване с iTunes на екрана

Стъпка 4: Стартирате iTunes и трябва да видите известие, че има проблем с вашия телефон и той трябва да бъде актуализиран или възстановен (“There is a problem with the iPhone that requires it to be updated or restored”).

DFU мод

Стъпка 1: Свързвате телефона с кабела за зареждане към компютъра

Стъпка 2: Натискате и задържате бутона за включване и този за намаляване на звука едновременно в продължение на 10 секунди

Стъпка 3: Пускате бутона за включване, но продължавате да държите този за намаляване на звука още 10 секунди. За разлика от рековъри мод, тук трябва да видите празен бял екран, който ще остане такъв, докато телефонът е в този режим.

Стъпка 4: Стартирайте iTunes и ще видите съобщение, че програмата е открила телефон в рековъри мод и той трябва да се възстанови, преди да може да се използва iTunes (“iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes”).

Как да излезете от тези два режима?

Ако нямате проблеми с телефона и сте решили само да пробвате как се влиза в рековъри или DFU мод, изходът от тях е лесен:

Натиснете и задръжте бутона за включване и този за звука едновременно, докато видите логото на Apple, тогава ги пуснете и телефонът ще се рестартира до екрана за въвеждане на кода за отключване.

Ако наистина сте имали проблем със своя iPhone 7, който ви е принудил да влезете в някой от двата режима, ще се наложи да преминете през процедурата за възстановяване с iTunes, за да го отстраните и едва след това телефонът ще бъде работоспособен.

Адаптер за Lightning порта

С премахването на стандартния 3.5 мм жак за слушалки, собствениците на новия iPhone 7 вече нямат възможност да слушат музика, докато зареждат своето устройство, използвайки стандартния кабел за зареждане от комплекта. Ако смятате, че може да попаднете в подобна ситуация, трябва да си закупите подходящ адаптер. Ако само искате да използвате старите си слушалки с 3.5 мм жак, то в кутията на телефона, ще откриете малък преходник, който ще ви позволи да го направите.

1

Новият хоум бутон на iPhone 7

Както вече споменахме, новите модели iPhone идват с малко по-различен бутон, който осигурява тактилна връзка, симулираща натискането на стандартен механичен бутон. В началото това усещане може да ви се стори малко странно и за да свикнете по-бързо с него, трябва да направите някой настройки, приспособявайки бутона към своя начин на работа.

Това може да стане като отворите Settings – General – Home Button – Preferences и изберете 1, 2 или 3 за силата на вибразция при натискане на бутона, като 1 означава най-слабата, а 3 е най-силната вибрация, с която той ще ви отговори.

Водоустойчивост

Потребителите очакваха с нетърпение тази възможност и тя най-сетне е тук, но все пак трябва да знаете, че това не означава, че можете да потопите своя iPhone 7, без да ви е грижа колко дълбоко и за колко време. Водата винаги е била и все още е един от най-големите врагове на електронните устройства и степента на защита не ви гарантира, че няма да повредите телефона си. Всъщност Apple вече предупреди, че гаранцията не покрива щети, причинени от намокряне, така че не прекалявайте. Можете да бъдете спокойни, ако ви завали дъжд, или случайно разлеете чашата си върху телефона, но не го подлагайте на екстремни опити, само за да разберете колко издържа! Сертификатът IP67, с който идва вашият iPhone 7 гарантира, че ще издържи на прах и на потапяне във вода с дълбочина до 1 метър за време по-малко от 30 минути, което е напълно достатъчно да го защити от случайни инциденти.

След като вече знаете тези малки, но важни подробности за вашия нов iPhone 7, можем само да ви пожелаем дълга и безпроблемна работа с него. Ако сте открили някакъв полезен трик, можете да го споделите с нас в коментарите!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This