Изберете Страница

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко” нови модела Mac, очила за смесена реалност и набор значими актуализации на операционните системи.


15” MacBook Air е единственият модел, който упорито се спряга в слуховете, което означава, че не е ясно какви други машини може да видим след броени дни. Миналата седмица Гърман съобщи, че Mac Studio, 13” M2 MacBook Air и 13” MacBook Pro са сред предположенията за деня на събитието, с което потенциално намекна, че поне един от моделите е на път. Говори се, че 13” MacBook Air и MacBook Pro с чип М3 са в процес на разработка, но не се очаква да бъдат пуснати до края на годината.

Apple представи Mac Studio през май 2022 година, предлагайки конфигурации с чиповете M1 Max и M1 Ultra. Въпреки пускането на гамата Mac с чипове M2, M2 Pro и M2 Max, компанията все още не е обновила Mac Studio. Гърман вярва, че се разработват два нови модела Mac Studio, но не е сигурен кога те ще бъдат пуснати на пазара.

По-рано журналистът изрази съмнение относно възможността за актуализация, обявена по време на WWDC, предполагайки, че е по-вероятно компанията да изчака поколението М3, за да обнови и Mac Studio, за да избегне канабализирането на Apple silicon Mac Pro. Въпреки това актуализациите на Mac Studio модели с М2 Max и M2 Ultra чип опции със сигурност не са изключени като предположение за дебют по време на WWDC.

Apple silicon Mac Pro също е възможно да бъде актуализиран, но по-рано тази година Гърман обясни, че все още смята, че това може да се случи тази година, но не и по време на WWDC.

Поради огромното количество продукти, които се очаква да бъдат представени от Apple по време на основната бележка на WWDC, Гърман смята, че тя ще е “една от най-дългите в историята на Apple до сега и може да надхвърли два часа”. Миналата година основното събитие беше малко под час и 50 минути, което включваше представянето на новите версии на операционните системи в екосистемата на компанията, чипа М2, обновен 13” MacBook Pro и преработен MacBook Air.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This