Изберете Страница

Някои функции на iOS 15 изискват iPhone Xs или по-нов модел

С края на WWDC 2021 и всички нови бета версии, стартирани и инсталирани, се откриват все повече и повече нови неща, които ще пристигнат наесен за всички потребители на екосистемата на Apple.

Докато iOS 15 ще бъде налична за iPhone 6s и по-новите модели, има някои функции, които ще изискват iPhone Xs и по-нов хардуер. Това е така, защото за тях се изисква чип A12 Bionic или по-нов, които задвижват iPhone Xr, iPhone Xs, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone SE 2-ро поколение, iPhone 12 и iPhone 12 Pro.

Ето кои са тези функции:

Spatial Audio on FaceTime: Тази функция създава звуково поле, което помага на разговорите да заприличат на тези лице в лице. Гласовете на приятелите ви се разпространяват, за да звучат сякаш идват от посоката, в която са позиционирани в разговора.

Portrait Mode on FaceTime: С iOS 15 е възможно да размажете фона на разговора, за да поставите фокуса върху човека, но тя ще е достъпна само с iPhone с чип A12 Bionic.

Interactive globe on Maps: Само с по-нов iPhone ще можете да откриете новия интерактивен 3D глобус на Apple Maps, който включва значително подобрени детайли за планински вериги, пустини, гори, океани и др.

Immersive walking directions on Maps: Упътвания стъпка по стъпка, показани в добавена реалност.

Live Text in Photos: С iOS 15 текстът е интерактивен във всичик ваши снимки, така че можете да използвате функции като копиране и поставяне, търсене и превод. Функцията работи в Photos, Screenshot, Quick Look, Safari и live previews with Camera.

Visual Look Up: Плъзнете нагоре или докоснете бутона за информация на която и да е снимка, за да подчертаете разпознатите обекти и сцени. Научете повече за популярното изкуство и забележителностите по света, растенията и цветята в природата, книгите, породите домашни любимци.

New animated backgrounds on Weather: Сега има хиляди вариации на анимирани фонове, които по-точно представят позицията на слънцето, облаците и валежите.

On-device speech processing: С iOS 15 аудиото на вашите заявки вече се обработва изцяло на самия iPhone, освен, ако не решите да го споделите. Силата на Apple Neural Engine позволява моделите за разпознаване на реч да са със същото високо качество като сървърното разпознаване.

Keys in the Wallet: Добавете ключове за дома, хотела, офиса и колата с iPhone Xr/Xs или по-нов модел.

И накрая, ще има три функции, които са ексклузивно само за iPhone 12:

Panorama pictures: Режимът е с подобрено геометрично изкривяване и по-добре улавя движещи се обекти, като същевременно намалява шума и лентата на изображението.

Enhanced connectivity on 5G: повече приложения и системни преживявания се подобряват от по-бързата 5G свързаност, включително поддръжка за архивиране в iCloud и възстановяване от резервно копие, поточно предаване на аудио и видео в приложения на Apple и трети страни, изтегляне на по-висококачествено съдържание от Apple TV+, синхронизиране на снимки с iCloud Photos, актуализиране на статии в Apple News+ за офлайн четене и изтегляне на модели за машинно обучение.

5G preferred over WiFi: линията iPhone 12 вече автоматично ще дава приоритет на 5G, когато WiFi връзката е в мрежи, които посещавате от време на време, бавна е или когато сте свързани с несигурна мрежа, така че да можете да се наслаждавате на по-бърза и безопасна връзка.

Освен всички тези функции на iOS 15, има някои, които са достъпни за iPhone 7 или 8, което означава, че въпреки че Apple ще пусне iOS 15 и за собствениците на iPhone 6s и SE 1-во поколение, има много опции, които те няма да получат:

Spatial Audio with dynamic head tracking: Със слушалките AirPods Pro и AirPods Max можете да получите още по-завладяващо преживяване на музиката на Dolby Atmos с динамично проследяване на главата, а функцията изисква iPhone 7 или по-нов модел.

Wallking Steadness: Устойчивост при ходене е първият по рода си здравен показател, който може да ви даде представа за риска от падане. Функцията изисква iPhone 8 или по-нов модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This