Изберете страница

Някои функции на iOS 15 изискват iPhone Xs или по-нов модел

С края на WWDC 2021 и всички нови бета версии, стартирани и инсталирани, се откриват все повече и повече нови неща, които ще пристигнат наесен за всички потребители на екосистемата на Apple.

Докато iOS 15 ще бъде налична за iPhone 6s и по-новите модели, има някои функции, които ще изискват iPhone Xs и по-нов хардуер. Това е така, защото за тях се изисква чип A12 Bionic или по-нов, които задвижват iPhone Xr, iPhone Xs, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone SE 2-ро поколение, iPhone 12 и iPhone 12 Pro.

Ето кои са тези функции:

Spatial Audio on FaceTime: Тази функция създава звуково поле, което помага на разговорите да заприличат на тези лице в лице. Гласовете на приятелите ви се разпространяват, за да звучат сякаш идват от посоката, в която са позиционирани в разговора.

Portrait Mode on FaceTime: С iOS 15 е възможно да размажете фона на разговора, за да поставите фокуса върху човека, но тя ще е достъпна само с iPhone с чип A12 Bionic.

Interactive globe on Maps: Само с по-нов iPhone ще можете да откриете новия интерактивен 3D глобус на Apple Maps, който включва значително подобрени детайли за планински вериги, пустини, гори, океани и др.

Immersive walking directions on Maps: Упътвания стъпка по стъпка, показани в добавена реалност.

Live Text in Photos: С iOS 15 текстът е интерактивен във всичик ваши снимки, така че можете да използвате функции като копиране и поставяне, търсене и превод. Функцията работи в Photos, Screenshot, Quick Look, Safari и live previews with Camera.

Visual Look Up: Плъзнете нагоре или докоснете бутона за информация на която и да е снимка, за да подчертаете разпознатите обекти и сцени. Научете повече за популярното изкуство и забележителностите по света, растенията и цветята в природата, книгите, породите домашни любимци.

New animated backgrounds on Weather: Сега има хиляди вариации на анимирани фонове, които по-точно представят позицията на слънцето, облаците и валежите.

On-device speech processing: С iOS 15 аудиото на вашите заявки вече се обработва изцяло на самия iPhone, освен, ако не решите да го споделите. Силата на Apple Neural Engine позволява моделите за разпознаване на реч да са със същото високо качество като сървърното разпознаване.

Keys in the Wallet: Добавете ключове за дома, хотела, офиса и колата с iPhone Xr/Xs или по-нов модел.

И накрая, ще има три функции, които са ексклузивно само за iPhone 12:

Panorama pictures: Режимът е с подобрено геометрично изкривяване и по-добре улавя движещи се обекти, като същевременно намалява шума и лентата на изображението.

Enhanced connectivity on 5G: повече приложения и системни преживявания се подобряват от по-бързата 5G свързаност, включително поддръжка за архивиране в iCloud и възстановяване от резервно копие, поточно предаване на аудио и видео в приложения на Apple и трети страни, изтегляне на по-висококачествено съдържание от Apple TV+, синхронизиране на снимки с iCloud Photos, актуализиране на статии в Apple News+ за офлайн четене и изтегляне на модели за машинно обучение.

5G preferred over WiFi: линията iPhone 12 вече автоматично ще дава приоритет на 5G, когато WiFi връзката е в мрежи, които посещавате от време на време, бавна е или когато сте свързани с несигурна мрежа, така че да можете да се наслаждавате на по-бърза и безопасна връзка.

Освен всички тези функции на iOS 15, има някои, които са достъпни за iPhone 7 или 8, което означава, че въпреки че Apple ще пусне iOS 15 и за собствениците на iPhone 6s и SE 1-во поколение, има много опции, които те няма да получат:

Spatial Audio with dynamic head tracking: Със слушалките AirPods Pro и AirPods Max можете да получите още по-завладяващо преживяване на музиката на Dolby Atmos с динамично проследяване на главата, а функцията изисква iPhone 7 или по-нов модел.

Wallking Steadness: Устойчивост при ходене е първият по рода си здравен показател, който може да ви даде представа за риска от падане. Функцията изисква iPhone 8 или по-нов модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This