Изберете страница

Някои собственици на iPhone X откриха потенциален хардуерен дефект в новите си смартфони

Ограничен, но все пак доста голям брой собственици на iPhone X се оплакват от появата на зелена ления на екрана на смартфона. До сега поне 25 човека публикуваха снимки на потенциалния хардуерен дефект във форумите за поддръжка на Apple, Reddit и социалните мрежи, само седмица след старта на продажбите:

Разбира се това е малък процент, имайки предвид, че предварително заредените количества по магазините се изчерпаха, но минаващата през цялата дясна или лява част на екрана зелена ивица е неприятна изненада. Тя не е била видима веднага след активиране на смартфоните, а се е появила спонтанно след известен период на употреба, без устройствата да са изпускани, мокрени или въобще поставяни в екстремни условия. Много от потребителите се оплакват, че рестартирането, или дори пълния рестор на телефоните не премахва зелената лииня, която обикновено се появява вертикално по дясната или лявата страна на екрана, но може да илезе и на друго място.

Изглежда проблемът не е ограничен до определена партида или модел, тъй като оплаквания има както от собствениците на 64 GB, така и на 256 GB устройства в двете разцветки и от САЩ, Канада, Полша и Австралия. Apple разбира се заменя засегнатите телефони безплатно и събира данни, за да могат инженерите й да разследват случая и да се опитат да се справят с възникналия хардуерен или може би софтуерен проблем.

Трябва да припомним, че подобна линия, само че розова, се явяваше миналата година и при Samsung Galaxy S7, който също използва OLED панел, а корейският гигант, който произвежда и дисплеите на десетия юбилеен модел iPhone, просто замени устройствата, тъй като се оказа, че това е хардуерен проблем. Дисплеят на iPhone X има нов модел субпикселна решетка и може би именно поради това всички зелени пиксели се подреждат в една линия, поради евентуална електрическа неизправност в засегнатите бройки, но това е само предположение и все пак трябва да изчакаме официалния отговор на Apple по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This