Изберете страница

Някои собственици на iPhone X откриха потенциален хардуерен дефект в новите си смартфони

Ограничен, но все пак доста голям брой собственици на iPhone X се оплакват от появата на зелена ления на екрана на смартфона. До сега поне 25 човека публикуваха снимки на потенциалния хардуерен дефект във форумите за поддръжка на Apple, Reddit и социалните мрежи, само седмица след старта на продажбите:

Разбира се това е малък процент, имайки предвид, че предварително заредените количества по магазините се изчерпаха, но минаващата през цялата дясна или лява част на екрана зелена ивица е неприятна изненада. Тя не е била видима веднага след активиране на смартфоните, а се е появила спонтанно след известен период на употреба, без устройствата да са изпускани, мокрени или въобще поставяни в екстремни условия. Много от потребителите се оплакват, че рестартирането, или дори пълния рестор на телефоните не премахва зелената лииня, която обикновено се появява вертикално по дясната или лявата страна на екрана, но може да илезе и на друго място.

Изглежда проблемът не е ограничен до определена партида или модел, тъй като оплаквания има както от собствениците на 64 GB, така и на 256 GB устройства в двете разцветки и от САЩ, Канада, Полша и Австралия. Apple разбира се заменя засегнатите телефони безплатно и събира данни, за да могат инженерите й да разследват случая и да се опитат да се справят с възникналия хардуерен или може би софтуерен проблем.

Трябва да припомним, че подобна линия, само че розова, се явяваше миналата година и при Samsung Galaxy S7, който също използва OLED панел, а корейският гигант, който произвежда и дисплеите на десетия юбилеен модел iPhone, просто замени устройствата, тъй като се оказа, че това е хардуерен проблем. Дисплеят на iPhone X има нов модел субпикселна решетка и може би именно поради това всички зелени пиксели се подреждат в една линия, поради евентуална електрическа неизправност в засегнатите бройки, но това е само предположение и все пак трябва да изчакаме официалния отговор на Apple по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This