Изберете Страница

Някои собственици на iPhone X откриха потенциален хардуерен дефект в новите си смартфони

Ограничен, но все пак доста голям брой собственици на iPhone X се оплакват от появата на зелена ления на екрана на смартфона. До сега поне 25 човека публикуваха снимки на потенциалния хардуерен дефект във форумите за поддръжка на Apple, Reddit и социалните мрежи, само седмица след старта на продажбите:

Разбира се това е малък процент, имайки предвид, че предварително заредените количества по магазините се изчерпаха, но минаващата през цялата дясна или лява част на екрана зелена ивица е неприятна изненада. Тя не е била видима веднага след активиране на смартфоните, а се е появила спонтанно след известен период на употреба, без устройствата да са изпускани, мокрени или въобще поставяни в екстремни условия. Много от потребителите се оплакват, че рестартирането, или дори пълния рестор на телефоните не премахва зелената лииня, която обикновено се появява вертикално по дясната или лявата страна на екрана, но може да илезе и на друго място.

Изглежда проблемът не е ограничен до определена партида или модел, тъй като оплаквания има както от собствениците на 64 GB, така и на 256 GB устройства в двете разцветки и от САЩ, Канада, Полша и Австралия. Apple разбира се заменя засегнатите телефони безплатно и събира данни, за да могат инженерите й да разследват случая и да се опитат да се справят с възникналия хардуерен или може би софтуерен проблем.

Трябва да припомним, че подобна линия, само че розова, се явяваше миналата година и при Samsung Galaxy S7, който също използва OLED панел, а корейският гигант, който произвежда и дисплеите на десетия юбилеен модел iPhone, просто замени устройствата, тъй като се оказа, че това е хардуерен проблем. Дисплеят на iPhone X има нов модел субпикселна решетка и може би именно поради това всички зелени пиксели се подреждат в една линия, поради евентуална електрическа неизправност в засегнатите бройки, но това е само предположение и все пак трябва да изчакаме официалния отговор на Apple по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This