Ограничен, но все пак доста голям брой собственици на iPhone X се оплакват от появата на зелена ления на екрана на смартфона. До сега поне 25 човека публикуваха снимки на потенциалния хардуерен дефект във форумите за поддръжка на Apple, Reddit и социалните мрежи, само седмица след старта на продажбите:

Разбира се това е малък процент, имайки предвид, че предварително заредените количества по магазините се изчерпаха, но минаващата през цялата дясна или лява част на екрана зелена ивица е неприятна изненада. Тя не е била видима веднага след активиране на смартфоните, а се е появила спонтанно след известен период на употреба, без устройствата да са изпускани, мокрени или въобще поставяни в екстремни условия. Много от потребителите се оплакват, че рестартирането, или дори пълния рестор на телефоните не премахва зелената лииня, която обикновено се появява вертикално по дясната или лявата страна на екрана, но може да илезе и на друго място.

Изглежда проблемът не е ограничен до определена партида или модел, тъй като оплаквания има както от собствениците на 64 GB, така и на 256 GB устройства в двете разцветки и от САЩ, Канада, Полша и Австралия. Apple разбира се заменя засегнатите телефони безплатно и събира данни, за да могат инженерите й да разследват случая и да се опитат да се справят с възникналия хардуерен или може би софтуерен проблем.

Трябва да припомним, че подобна линия, само че розова, се явяваше миналата година и при Samsung Galaxy S7, който също използва OLED панел, а корейският гигант, който произвежда и дисплеите на десетия юбилеен модел iPhone, просто замени устройствата, тъй като се оказа, че това е хардуерен проблем. Дисплеят на iPhone X има нов модел субпикселна решетка и може би именно поради това всички зелени пиксели се подреждат в една линия, поради евентуална електрическа неизправност в засегнатите бройки, но това е само предположение и все пак трябва да изчакаме официалния отговор на Apple по въпроса.