Изберете страница

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година, твърди анализаторът Джеф Пу. В бележките си той споменава още, че модемът ще бъде произведен от TSMC.

Информацията идва два месеца след като анализаторът Минг-Чи Куо каза, че Apple е рестартирала разработката на iPhone SE от четвърто поколение с 6.1” OLED дисплей и 5G модем, проектиран от компанията. Той сподели още, че модемът ще бъде изграден по 4nm процес на TSMC и ще поддържа само ленти под 6GHz, което означава, че mmWave няма да се поддържа първоначално.

Куо посочи още, че производството на iPhone SE 4 ще започне през първата половина на 2024 година, а главният изпълнителен директор на Qualcomm също очаква 2024 да е годината за модема на Apple, но Пу вярва, че устройството е отложено до 2025 година.

Настоящият iPhone SE беше пуснат през март 2022 година и работи с персонализиран чип Snapdragon X57 на Qualcomm за под 6GHz 5G. 4.7” устройство е последният модел на компанията с хоум бутон и Touch ID, но Face ID вероятно предстои за следващия модел, твърди Куо и добавя, че телефонът ще е с дизайн, подобен на iPhone 14.

Apple придоби по-голямата част от модемния бизнес на Intel през 2019 година в опит да проектира собствен модем за iPhone, ход който ще намали зависимостта на компанията от Qualcomm. Не е ясно дали чипът ще предложи някакви предимства в сравнение с модемите на Qualcomm, като например по-бърза 5G връзка или подобрена енергийна ефективност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This