Изберете страница

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година, твърди анализаторът Джеф Пу. В бележките си той споменава още, че модемът ще бъде произведен от TSMC.

Информацията идва два месеца след като анализаторът Минг-Чи Куо каза, че Apple е рестартирала разработката на iPhone SE от четвърто поколение с 6.1” OLED дисплей и 5G модем, проектиран от компанията. Той сподели още, че модемът ще бъде изграден по 4nm процес на TSMC и ще поддържа само ленти под 6GHz, което означава, че mmWave няма да се поддържа първоначално.

Куо посочи още, че производството на iPhone SE 4 ще започне през първата половина на 2024 година, а главният изпълнителен директор на Qualcomm също очаква 2024 да е годината за модема на Apple, но Пу вярва, че устройството е отложено до 2025 година.

Настоящият iPhone SE беше пуснат през март 2022 година и работи с персонализиран чип Snapdragon X57 на Qualcomm за под 6GHz 5G. 4.7” устройство е последният модел на компанията с хоум бутон и Touch ID, но Face ID вероятно предстои за следващия модел, твърди Куо и добавя, че телефонът ще е с дизайн, подобен на iPhone 14.

Apple придоби по-голямата част от модемния бизнес на Intel през 2019 година в опит да проектира собствен модем за iPhone, ход който ще намали зависимостта на компанията от Qualcomm. Не е ясно дали чипът ще предложи някакви предимства в сравнение с модемите на Qualcomm, като например по-бърза 5G връзка или подобрена енергийна ефективност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This