Наскоро Apple обяви нови продукти, това обаче далеч не попречи на слуховете, последният от които твърди, че компанията разработва гейм конзола.

Непотвърдената информация предполага, че това ще е преносима хибридна конзола, подобна на Nintendo Switch. Слухът се появи в корейски форум, а в последствие беше споделен и в Twitter от @FrontTron.


Ако се вярва на информацията, конзолата ще включва нов процесор, проектиран от Apple. Според публикацията компанията преговаря с Ubisoft за създаване на игри.

Дали може да се вярва на подобна информация обаче е доста спорно. От една страна преносимите конзоли се радват на значителна популярност, което би могло да привлече вниманието на гиганта. От друга страна обаче, при наличието на iPhone и iPad, компанията едва ли има нужда от още хардуер само за игри. Apple вече има и услуга, посветена на гейминга – Apple Arcade, която наскоро получи голям ъпгрейд и разполага с впечатляващ набор заглавия.

Имаше и редица спекулации, че следващата Apple TV ще е фокусирана върху игрите, но това така и не се случи. Може би все още не е късно, но до тогава трябва да приемем горната информация с известно недоверие, точно както приемаме всички слухове до момента, в който Apple не разкрие реалните си устройства и услуги.