Изберете Страница

Нов патент на Apple описва Face ID и жестови контрол за Mac

Повечето собственици на iPhone X твърдят, че никога вече не искат да се върнат от Face ID към Touch ID и нямат търпение функцията да достигне и до останалите устройства на компанията. Според слуховете, Face ID ще е налична в новите модели iPad Pro още тази година, но нов патент сочи, че технологията ще достигне и до Mac.

Първата заявка за лицево разпознаване за Mac всъщност предшества тази за iPhone X и описва интересен начин, който ще позволи на компютъра да се актиивра автоматично, ако е бил в спящ режим, само когато се доближите до него. Патентът посочва как в този режим машините могат да използват камерата си, за да търсят лица и това ще е най-вероятно функция, добавена към Power Nap, където Mac изпълнява различни дейности на заден план, без да ползва много енергия.

В друг пример се посочва, че компютърът може да използва алгоритъм за откриване на лица и стъпка 92, за да открие образа в дълбочинна карта. Използването на жестове е нещо, което вече сме срещали в по-ранни патенти на компанията за контрол на Mac, свързани с PrimeSense. Този патент обаче е малко по-описателен и показва как езика на тялото може да се използва за целта, въпреки че фокусът му е върху дълбочинните карти и няма достатъчно информация за това какво е намислила компанията по отношеине на жестовете.

Разбира се, както и хиляди други преди него, това е само поредния патент на Apple и нищо не гарантира, че той ще се материализира в реален продукт, но ако се съди по курса, предприет от гиганта за налагане на технологията за лицево разпознаване това може би все пак ще се случи в следващите години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This