Изберете страница

Нов патент може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор в Apple Watch

Нов патент, публикуван миналата седмица, може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор за Touch ID в Apple Watch и определено не е където очаквахме.

Въпреки слуховете, че Apple ще постави Touch ID сензора в дигиталната коронка на часовника, документите разкриват, че той ще се намира в страничния бутон. Както виждате в схемата, сензорът е вграден в удължения бутон за включване, който се намира до коронката. Всъщност този ход не е изненадващ, тъй като компанията вече монтира Touch ID сензори в бутона за включване на iPad Air.

Функцията Touch ID би била много добро допълнение в Apple Watch, като се има предвид трудността на отключване с 4-цифрен код. Използването на пръстов отпечатък несъмнено е много по-интуитивно, удобно и сигурно. За съжаление всичко това все още е само поредният патент на Apple и няма дори малък намек, че Touch ID може да пристигне със следващата серия часовници на компанията.

Очаква се Apple Watch Series 8 да пристигне есента с три модела, като освен стандартния ще получим обновен модел Apple Watch SE и един наистина нов – подсиленият Apple Watch Pro, за който слуховете сочат, че ще пристигне с по-голям екран, метален корпус, нови сензори и разбира се по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This