Изберете страница

Нов патент може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор в Apple Watch

Нов патент, публикуван миналата седмица, може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор за Touch ID в Apple Watch и определено не е където очаквахме.

Въпреки слуховете, че Apple ще постави Touch ID сензора в дигиталната коронка на часовника, документите разкриват, че той ще се намира в страничния бутон. Както виждате в схемата, сензорът е вграден в удължения бутон за включване, който се намира до коронката. Всъщност този ход не е изненадващ, тъй като компанията вече монтира Touch ID сензори в бутона за включване на iPad Air.

Функцията Touch ID би била много добро допълнение в Apple Watch, като се има предвид трудността на отключване с 4-цифрен код. Използването на пръстов отпечатък несъмнено е много по-интуитивно, удобно и сигурно. За съжаление всичко това все още е само поредният патент на Apple и няма дори малък намек, че Touch ID може да пристигне със следващата серия часовници на компанията.

Очаква се Apple Watch Series 8 да пристигне есента с три модела, като освен стандартния ще получим обновен модел Apple Watch SE и един наистина нов – подсиленият Apple Watch Pro, за който слуховете сочат, че ще пристигне с по-голям екран, метален корпус, нови сензори и разбира се по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This