Изберете Страница

Нов патент може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор в Apple Watch

Нов патент, публикуван миналата седмица, може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор за Touch ID в Apple Watch и определено не е където очаквахме.

Въпреки слуховете, че Apple ще постави Touch ID сензора в дигиталната коронка на часовника, документите разкриват, че той ще се намира в страничния бутон. Както виждате в схемата, сензорът е вграден в удължения бутон за включване, който се намира до коронката. Всъщност този ход не е изненадващ, тъй като компанията вече монтира Touch ID сензори в бутона за включване на iPad Air.

Функцията Touch ID би била много добро допълнение в Apple Watch, като се има предвид трудността на отключване с 4-цифрен код. Използването на пръстов отпечатък несъмнено е много по-интуитивно, удобно и сигурно. За съжаление всичко това все още е само поредният патент на Apple и няма дори малък намек, че Touch ID може да пристигне със следващата серия часовници на компанията.

Очаква се Apple Watch Series 8 да пристигне есента с три модела, като освен стандартния ще получим обновен модел Apple Watch SE и един наистина нов – подсиленият Apple Watch Pro, за който слуховете сочат, че ще пристигне с по-голям екран, метален корпус, нови сензори и разбира се по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This