Изберете Страница

Нов патент може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор в Apple Watch

Нов патент, публикуван миналата седмица, може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор за Touch ID в Apple Watch и определено не е където очаквахме.

Въпреки слуховете, че Apple ще постави Touch ID сензора в дигиталната коронка на часовника, документите разкриват, че той ще се намира в страничния бутон. Както виждате в схемата, сензорът е вграден в удължения бутон за включване, който се намира до коронката. Всъщност този ход не е изненадващ, тъй като компанията вече монтира Touch ID сензори в бутона за включване на iPad Air.

Функцията Touch ID би била много добро допълнение в Apple Watch, като се има предвид трудността на отключване с 4-цифрен код. Използването на пръстов отпечатък несъмнено е много по-интуитивно, удобно и сигурно. За съжаление всичко това все още е само поредният патент на Apple и няма дори малък намек, че Touch ID може да пристигне със следващата серия часовници на компанията.

Очаква се Apple Watch Series 8 да пристигне есента с три модела, като освен стандартния ще получим обновен модел Apple Watch SE и един наистина нов – подсиленият Apple Watch Pro, за който слуховете сочат, че ще пристигне с по-голям екран, метален корпус, нови сензори и разбира се по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This