Слуховете до момента показват, че Apple има големи планове за тази есен, като се готви да пусне на пазара не един, или два, а цели три нови модела iPhone. Освен напълно обновения iPhone 8, за който се говори, че ще закъснее, тя подготвя актуализирани варианти iPhone 7s/7s Plus, с характеристики от следващо поколение, стъклени задни панели и възможност за безжично зареждане.

Феновете на компанията наистина очакват нещо уникално тази година, след трите поредни, еднотипни като дизайн модела, но един нов доклад предполага, че може би всичко научено до сега е погрешно.

MacGadget публикува в блога си вчера сутринта информацията, че Apple не палнира да актуализира текущите си модели iPhone 7/7 Plus, а вместо това смята да насочи усилията си директно към новото поколение.

За разлика от досегашните твърдения, изданието посочва, че компанията ще представи само два нови модела тази есен – iPhone 8 и iPhone 8 Plus, като се позовава на източници по веригата за доставки на компоненти.

Някои от нашите приятели от Foxconn потвърдиха, че компанията е получила поръчка за два нови модела“ се казва в доклада. „Това означава, че Apple ще представи два, а не три нови смартфона, които ще имат подобен дизайн и задна камера с двоен обектив“.

Разбира се този доклад коренно се различава от всичко, което сме чували до момента, но тъй като изданието има не едно точно попадение, свързано с продуктите на компанията в миналото, може би трябва да погледнем сериозно на него. Все пак няма как да знаем какво ще се случи след пет месеца, така че ще продължим да следим всички слухове за плановете на Apple и да ви информираме за тях своевременно.