Apple пусна три различни модела iPhone миналата есен за пръв път в историята си, но единият от тях (iPhone X), се забави с повече от месец, поради някои ограничения в доставките – също за пръв път. Според нов доклад на DigiTimes, компанията планира да пусне тазгодишните наследници на iPhone X точно по график и ще предприеме специални стъпки, за да избегне закъсненията.

Предполага се, че Apple ще започне тестовете на новата си серия iPhone през второто тримесечие. Компанията иска да оборудва и трите устройства с 3D предни камери и именно заради това ще започне рано производството им. Именно компонентите за TrueDepth камерата на iPhone X станаха причина за закъснението му на пазара.

Източниците на DigiTimes твърдят, че продажбите на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X са по-ниски от очакваното, а Apple се стреми да възобнови инерцията на своя легендарен смартфон, като гарантира, че стартът на iPhone 2018 няма да бъде засегнат от забавяния. DigiTimes твърди, че серията ще включва два OLED модела с 5.85 и 6.45 инчови екрани и един LCD с 61. инчов дисплей. Производителите на компоненти трябва да увеличят приходите си през второто тримесечие, ако компанията иска да започне тестовете тогава. Компанията по традиция представя новите си iPhone в средата на септември всяка година и тогава стартират и предварителните поръчки за тях, а продажбите започват малко след това. Миналата година iPhone X се появи в края на октомври и не достигна до магазините до 3 ноември, докато iPhone 8/8 Plus стартира точно навреме. Изтеглянето на производствения цикъл напред, би помогнало на гиганта да спази напълно графика си тази есен, за да не разочарова отново своите фенове.