Според вътрешни източници, Apple ще пусне три нови модела iPhone тази есен, като дизайнът им ще е подобен на този на iPhone X, два от тях ще са с OLED дисплей, а третия – с LCD. Компанията ще се стреми да избегне закъснение, подобно на това на iPhone X миналата година, затова и производството на компоненти трябва да започне през следващия месец.

Позовавайки се на източници, запознати с плановете на гиганта, Economic Daily News съобщава, че Samsung ще стартира производството на OLED панели за новите модели iPhone през май, като ще удвои капацитета си през юни. Корейският гигант е единствен доставчик на OLED дисплеи, изградени според спецификациите на Apple за iPhone X и може би ще се възползва от тази привилегия още една година, тъй като другият потенциален доставчик LG Display, все още не е готов да стартира производството си. Ако производството на OLED панели действително започне следващия месец, другите доставчици на компоненти ще последват примера, а компаниите, които сглобяват телефоните, като Foxconn, също ще трябва да започнат работата си по-рано.

В доклада обаче има още едно интересно нещо – предполагаемите цени на бъдещите модели iPhone. Според EDN, LCD вариантът ще е най-евтин, като ще стартира от 799 долара, следван от новия 5.8 инчов OLED модел с цена започваща от 899 долара и 6.5 инчовия модел, чиято базова цена ще е 999 долара. Това звучи успокояващо на фона на предишни прогнози, които предричаха, че тазгодишните модели на Apple ще бъдат още по-скъпи от своите предшественици, но все пак нищо не е официално.