Изберете Страница

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max.


Въпреки че двете устройства имат подобен дизайн, компанията е направила някои значими промени – липсва познатият ни ноч, в замяна на което новият модел има два отвора с овална форма на екрана, които съдържат камерата и компонентите на Face ID. Задната му камера пък е доста по-изпъкнала.

Това съвпада с по-стари слухове, според които iPhone 14 Pro Max ще пристигне с нов 48 МР основен сензор на камерата, чийто модул ще е с 57% по-голям от този на стария 12 МР сензор. Това съвсем естествено е довело и до увеличаване на изпъкналостта на задната камера.

Според изтекли по-рано схеми, изпъкналостта на камерата ще нарасне от 3.60 мм до 4.17 мм и ще се разшири с близо 5% във всяка посока, което ще доведе до увеличение на ширината от 35.01 мм до 36.73 мм, на височината от 36.24 мм до 38.21 мм.

Новият сензор теоритично ще позволи по-ярки и детайлни снимки и запис на 8К видео. Тези подобрения ще помогнат на iPhone 14 Pro Max да се класира в надпреварата за най-добър камерафон тази година.

Самият телефон също ще е малко по-дебел и широк от своя предшественик – по-стари изтичания сочат, че той ще е с ширина 78.78 мм и дебелина без издатината на камерата 7.85 мм. Твърди се още, че iPhone 14 Pro Max ще се захранва от новия 5 nm чип A16 Bionic, а цветовете, в които ще се предлага ще са зелено, лилаво, сребристо, златисто и графитено.

Дали всичко това е истина ще разберем съвсем скоро. По-рано се твърдеше, че Apple ще представи серията iPhone 14 на 13 септември, но последните слухове изместват събитието с една седмица напред – 6 септември, като се предполага, че устройствата ще излязат на пазара на 16 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O'Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro. Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11”...

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Популярните слушалки AirPods Max на Apple са изправени пред редица ограничения на доставките. Според прогнозите на сайта на компанията, недостигът изглежда засяга всичките пет цветови варианта, а направените към момента поръчки може да пристигнат някъде между 7 и 14...

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Слуховете, че AR/VR очилата, върху които Apple работи, ще бъдат пуснати тази година, стават все по-настойчиви. Сега Bloomberg сподели малко информация за техния интерфейс, приложения и начин на работа. Очаква се очилата да имат интерфейс, подобен на iOS, който ще...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This