Изберете Страница

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max.


Въпреки че двете устройства имат подобен дизайн, компанията е направила някои значими промени – липсва познатият ни ноч, в замяна на което новият модел има два отвора с овална форма на екрана, които съдържат камерата и компонентите на Face ID. Задната му камера пък е доста по-изпъкнала.

Това съвпада с по-стари слухове, според които iPhone 14 Pro Max ще пристигне с нов 48 МР основен сензор на камерата, чийто модул ще е с 57% по-голям от този на стария 12 МР сензор. Това съвсем естествено е довело и до увеличаване на изпъкналостта на задната камера.

Според изтекли по-рано схеми, изпъкналостта на камерата ще нарасне от 3.60 мм до 4.17 мм и ще се разшири с близо 5% във всяка посока, което ще доведе до увеличение на ширината от 35.01 мм до 36.73 мм, на височината от 36.24 мм до 38.21 мм.

Новият сензор теоритично ще позволи по-ярки и детайлни снимки и запис на 8К видео. Тези подобрения ще помогнат на iPhone 14 Pro Max да се класира в надпреварата за най-добър камерафон тази година.

Самият телефон също ще е малко по-дебел и широк от своя предшественик – по-стари изтичания сочат, че той ще е с ширина 78.78 мм и дебелина без издатината на камерата 7.85 мм. Твърди се още, че iPhone 14 Pro Max ще се захранва от новия 5 nm чип A16 Bionic, а цветовете, в които ще се предлага ще са зелено, лилаво, сребристо, златисто и графитено.

Дали всичко това е истина ще разберем съвсем скоро. По-рано се твърдеше, че Apple ще представи серията iPhone 14 на 13 септември, но последните слухове изместват събитието с една седмица напред – 6 септември, като се предполага, че устройствата ще излязат на пазара на 16 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2 с корекции на редица грешки, с които собствениците на iPhone 14 се сблъскват тепърва. Ъпдейтът пристига само две седмици след дебюта на iOS 16 и почти веднага след iOS 16.0.1, която беше достъпна само за новите модели от серията iPhone 14 в деня...

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Преди доста години, когато си взех първия iPhone, единственото нещо, което ми липсваше в него беше тактилната обратна връзка на клавиатурата. Това е леката вибрация, която се усеща при натискане на бутон и помага на пишещия бързо лесно да усети, че го е натиснал. Сега...

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This