Изберете страница

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max.


Въпреки че двете устройства имат подобен дизайн, компанията е направила някои значими промени – липсва познатият ни ноч, в замяна на което новият модел има два отвора с овална форма на екрана, които съдържат камерата и компонентите на Face ID. Задната му камера пък е доста по-изпъкнала.

Това съвпада с по-стари слухове, според които iPhone 14 Pro Max ще пристигне с нов 48 МР основен сензор на камерата, чийто модул ще е с 57% по-голям от този на стария 12 МР сензор. Това съвсем естествено е довело и до увеличаване на изпъкналостта на задната камера.

Според изтекли по-рано схеми, изпъкналостта на камерата ще нарасне от 3.60 мм до 4.17 мм и ще се разшири с близо 5% във всяка посока, което ще доведе до увеличение на ширината от 35.01 мм до 36.73 мм, на височината от 36.24 мм до 38.21 мм.

Новият сензор теоритично ще позволи по-ярки и детайлни снимки и запис на 8К видео. Тези подобрения ще помогнат на iPhone 14 Pro Max да се класира в надпреварата за най-добър камерафон тази година.

Самият телефон също ще е малко по-дебел и широк от своя предшественик – по-стари изтичания сочат, че той ще е с ширина 78.78 мм и дебелина без издатината на камерата 7.85 мм. Твърди се още, че iPhone 14 Pro Max ще се захранва от новия 5 nm чип A16 Bionic, а цветовете, в които ще се предлага ще са зелено, лилаво, сребристо, златисто и графитено.

Дали всичко това е истина ще разберем съвсем скоро. По-рано се твърдеше, че Apple ще представи серията iPhone 14 на 13 септември, но последните слухове изместват събитието с една седмица напред – 6 септември, като се предполага, че устройствата ще излязат на пазара на 16 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This