Изберете страница

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max.


Въпреки че двете устройства имат подобен дизайн, компанията е направила някои значими промени – липсва познатият ни ноч, в замяна на което новият модел има два отвора с овална форма на екрана, които съдържат камерата и компонентите на Face ID. Задната му камера пък е доста по-изпъкнала.

Това съвпада с по-стари слухове, според които iPhone 14 Pro Max ще пристигне с нов 48 МР основен сензор на камерата, чийто модул ще е с 57% по-голям от този на стария 12 МР сензор. Това съвсем естествено е довело и до увеличаване на изпъкналостта на задната камера.

Според изтекли по-рано схеми, изпъкналостта на камерата ще нарасне от 3.60 мм до 4.17 мм и ще се разшири с близо 5% във всяка посока, което ще доведе до увеличение на ширината от 35.01 мм до 36.73 мм, на височината от 36.24 мм до 38.21 мм.

Новият сензор теоритично ще позволи по-ярки и детайлни снимки и запис на 8К видео. Тези подобрения ще помогнат на iPhone 14 Pro Max да се класира в надпреварата за най-добър камерафон тази година.

Самият телефон също ще е малко по-дебел и широк от своя предшественик – по-стари изтичания сочат, че той ще е с ширина 78.78 мм и дебелина без издатината на камерата 7.85 мм. Твърди се още, че iPhone 14 Pro Max ще се захранва от новия 5 nm чип A16 Bionic, а цветовете, в които ще се предлага ще са зелено, лилаво, сребристо, златисто и графитено.

Дали всичко това е истина ще разберем съвсем скоро. По-рано се твърдеше, че Apple ще представи серията iPhone 14 на 13 септември, но последните слухове изместват събитието с една седмица напред – 6 септември, като се предполага, че устройствата ще излязат на пазара на 16 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This