Изберете Страница

Ново видео демонстрира Face ID камерата на iPhone X в действие

iPhone X има две знакови характеристики – дизйнът на екрана и TrueDepth камерата, която подсигурява новата система за лицево разпознаване Face ID. Предполага се, че Face ID е по-сигурна от всяка друга подобна система и това води до един нов начин на взаимодействие с устройството за отключване и удостоверяване на трансакции.

Вече знаем почти всичко за функционалността на Face ID и нейната сигурност, въпреки че това, което тя прави е невидимо с невъоръжено око, а един нов клип ни позволява да разберем как точно се случва магията:

В на пръв поглед странната и дори грозновата горна част на екрана на iPhone X, се крие сложе набор от лещи и сензори, които правят Face ID възможна, а Apple го нарича TrueDepth. Това е усъвършенствана система за разпознаване на лица в дълбочина, създадена за iPhone по технология на Kinect, която се вписва в устройството. Един от компонентите в масива е точков проектор, който заснема 30 000 инфрачервени точки на лицето ви, за да създаде 3D изображение в дълбочина. Можете да видите демонстрацията на TechCrunch, заснета след самото събитие на Apple и да потърсите трептенето в горния край на телефона, близо до десния ъгъл. Това е точковия проектор, който работи на инфрачервена дължина на вълната, а тестващият го потребител на Reddit обяснява всичко, което се случва, докато наблюдава активността му.

Камерата TrueDepth е и причината, поради която iPhone X се забави. Apple изпитва известни проблеми с основните й компоненти, които се произвеждат в ограничени количества, съвсем недостатъчно, за да задоволят първоначалното търсене на десетия юбилеен модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This