Изберете страница

Ново видео демонстрира Face ID камерата на iPhone X в действие

iPhone X има две знакови характеристики – дизйнът на екрана и TrueDepth камерата, която подсигурява новата система за лицево разпознаване Face ID. Предполага се, че Face ID е по-сигурна от всяка друга подобна система и това води до един нов начин на взаимодействие с устройството за отключване и удостоверяване на трансакции.

Вече знаем почти всичко за функционалността на Face ID и нейната сигурност, въпреки че това, което тя прави е невидимо с невъоръжено око, а един нов клип ни позволява да разберем как точно се случва магията:

В на пръв поглед странната и дори грозновата горна част на екрана на iPhone X, се крие сложе набор от лещи и сензори, които правят Face ID възможна, а Apple го нарича TrueDepth. Това е усъвършенствана система за разпознаване на лица в дълбочина, създадена за iPhone по технология на Kinect, която се вписва в устройството. Един от компонентите в масива е точков проектор, който заснема 30 000 инфрачервени точки на лицето ви, за да създаде 3D изображение в дълбочина. Можете да видите демонстрацията на TechCrunch, заснета след самото събитие на Apple и да потърсите трептенето в горния край на телефона, близо до десния ъгъл. Това е точковия проектор, който работи на инфрачервена дължина на вълната, а тестващият го потребител на Reddit обяснява всичко, което се случва, докато наблюдава активността му.

Камерата TrueDepth е и причината, поради която iPhone X се забави. Apple изпитва известни проблеми с основните й компоненти, които се произвеждат в ограничени количества, съвсем недостатъчно, за да задоволят първоначалното търсене на десетия юбилеен модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This