Изберете Страница

Нови снимки показват лексусите на Apple, оборудвани с разширена система LIDAR за събиране на данни

Наскоро се появиха първите снимки, на които виждаме SUV на Lexus, които се използват от Apple за събиране на данни, чрез набор сензори и камери отгоре.

Както вече знаете компанията използва подобна технология от известно време, но тази система изглежда доста по-сложна и напреднала. Колата беше забелязана за пръв път близо до офисите на Apple в Сънивейл, Калифорния, където гигантът работи върху проекта си за собствена кола, който според последните слухове, може би вече се фокусира върху системите за самоуправление.

Първите снимки на оборудваните лексуси се появиха по-рано тази година, но системата LIDAR на покрива им беше много по-проста и малка.

Трудно е да се разбере какви промени точно са извършени в нея, но компанията смени и използваните автомобили. Новите лексуси са модел RX450h SUV и разполагат с цели две системи LIDAR в предната и задната си част, заедно с други сензори.

Системата LIDAR се използва за събиране на данни за земната повърхност, които в последствие се обработват, за да се подпомогне разработваето на системата за самоуправление, а колата разбира се е нужна за самото шофиране. Тим Кук потвърди, че Apple работи върху голям проект, в който се развиват автономни системи, отбелязвайки, че основната цел на такава технология е самоуправлението на автомобилите, като тактично избягна темата за Project Titan и собствената кола на компанията. Множество предишни доклади подчертаха интереса на гиганта към технологията за самоуправление, която според тях е изместил фокуса от разработването на колата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This