Изберете страница

Нови снимки показват лексусите на Apple, оборудвани с разширена система LIDAR за събиране на данни

Наскоро се появиха първите снимки, на които виждаме SUV на Lexus, които се използват от Apple за събиране на данни, чрез набор сензори и камери отгоре.

Както вече знаете компанията използва подобна технология от известно време, но тази система изглежда доста по-сложна и напреднала. Колата беше забелязана за пръв път близо до офисите на Apple в Сънивейл, Калифорния, където гигантът работи върху проекта си за собствена кола, който според последните слухове, може би вече се фокусира върху системите за самоуправление.

Първите снимки на оборудваните лексуси се появиха по-рано тази година, но системата LIDAR на покрива им беше много по-проста и малка.

Трудно е да се разбере какви промени точно са извършени в нея, но компанията смени и използваните автомобили. Новите лексуси са модел RX450h SUV и разполагат с цели две системи LIDAR в предната и задната си част, заедно с други сензори.

Системата LIDAR се използва за събиране на данни за земната повърхност, които в последствие се обработват, за да се подпомогне разработваето на системата за самоуправление, а колата разбира се е нужна за самото шофиране. Тим Кук потвърди, че Apple работи върху голям проект, в който се развиват автономни системи, отбелязвайки, че основната цел на такава технология е самоуправлението на автомобилите, като тактично избягна темата за Project Titan и собствената кола на компанията. Множество предишни доклади подчертаха интереса на гиганта към технологията за самоуправление, която според тях е изместил фокуса от разработването на колата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This