Изберете страница

Нови снимки показват лексусите на Apple, оборудвани с разширена система LIDAR за събиране на данни

Наскоро се появиха първите снимки, на които виждаме SUV на Lexus, които се използват от Apple за събиране на данни, чрез набор сензори и камери отгоре.

Както вече знаете компанията използва подобна технология от известно време, но тази система изглежда доста по-сложна и напреднала. Колата беше забелязана за пръв път близо до офисите на Apple в Сънивейл, Калифорния, където гигантът работи върху проекта си за собствена кола, който според последните слухове, може би вече се фокусира върху системите за самоуправление.

Първите снимки на оборудваните лексуси се появиха по-рано тази година, но системата LIDAR на покрива им беше много по-проста и малка.

Трудно е да се разбере какви промени точно са извършени в нея, но компанията смени и използваните автомобили. Новите лексуси са модел RX450h SUV и разполагат с цели две системи LIDAR в предната и задната си част, заедно с други сензори.

Системата LIDAR се използва за събиране на данни за земната повърхност, които в последствие се обработват, за да се подпомогне разработваето на системата за самоуправление, а колата разбира се е нужна за самото шофиране. Тим Кук потвърди, че Apple работи върху голям проект, в който се развиват автономни системи, отбелязвайки, че основната цел на такава технология е самоуправлението на автомобилите, като тактично избягна темата за Project Titan и собствената кола на компанията. Множество предишни доклади подчертаха интереса на гиганта към технологията за самоуправление, която според тях е изместил фокуса от разработването на колата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This